Најновије

ДСС: Јанковић истакао кандидатуру за штићеника Запада

Демократска странка Србије је саопштила данас да је Саша Јанковић изјавом - да је "заблуда да чланство (Косова) у УН нужно представља признање независности" и да то не би спречавао, себе промовисао као лидера "морално посрнулих политичара уместо лидера Покрета слободних грађана".

Милош Јовановић (Фото: Јутјуб)

"Добро је да маске падају у трци у препоручивања западу за вођу Србије претворену у марионетску државу", кажу у ДСС.
Та странка подсећа Јанковића да у Повељи УН у члану 4. стоји да је чланство у УН отворено свим осталим мирољубивим државама које прихвате обавезе садржане у тој Повели, а по оцени те организације ако су способне и вољне да те обавезе извршавају.
Наводе и да се затим пријем сваке такве државе у чланство УН спроводи на основу одлуке Генералне скупштине по препоруци Савета безбедности као и да "није заблуда него лаж да таква сагласност не би била признање независности".
Кажу да у том препоручивању западу Јанковић одлази и корак даље "од садашње власти" и да за столицу за КиМ у УН заузврат не тражи ништа, "сем да буде штићеник Запада", наводи се у саопштењу ДСС. Војислав Шешељ открио је списак страних плаћеника из Ђинђићеве владе који можете прочитати ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА