Најновије

НИКОЛИЋИ СКУПЉАЈУ ТИТУЛЕ: Бивши шеф државе ће постати почасни председник кинеско-српске привредне коморе

Након што је Драгица изабрана за почасног члана УЛУС, Томислав ће постати почасни председник кинеско-српске привредне коморе.

Николићи (Фото: Јутјуб)

Председник Националног савета за координацију сарадње с Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић ускоро би могао да добије и титулу почасног председника кинеско-српске привредне коморе!
Бивши председник Србије тако изгледа у стопу прати супругу Драгицу, која је недавно изабрана за почасног члана Удружења ликовних уметности Србије (УЛУС).
Амбасадор Кине Ли Манчанг је, наиме, на прекјучерашњем састанку с Николићем рекао да су у завршној фази припреме за оснивање и почетак рада кинеско-српске привредне коморе и изразио је очекивање да ће бивши шеф државе прихватити титулу почасног председника те новоосноване коморе. Иако је именовање његове супруге Драгице за почасног члана УЛУС изазвало лавину негативних коментара међу угледним и професионално доказаним уметницима, Николићи настављају са „сакупљањем“ титула.
Наиме, док је био на функцији председника земље, Николић се прославио кићењем с неколико титула почасног члана или грађанина - па је тако 2015. постао чак и почасни члан Удружења неурохирурга Србије.
Ушао је 2014. године у ред патрона Европске академије наука и уметности. Та функција, како је тад објашњено у САНУ, који га је и предложио, протоколарна је и добијају је шефови држава који су допринели развоју науке. У четири наврата је проглашен за почасног грађанина - 2016. проглашен је за почасног грађанина Кнића, Берана и Крфа, да би 2017. био проглашен за почасног грађанина Пекинга.
Прочитајте ОВДЕ шта је Војни синдикат замерио Министарству одбране?
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА