Најновије

СВЕ ИМ БИЛО УЗАЛУД: Британија није успела да докаже да је Скрипаљ отрован руским гасом

Министарство иностраних послова Велике Британије је признало да је закључак о умешаности Русије у тровање Скрипаља између осталог направљен на основу претпоставки.

Скрипаљ (Фото: ФСБ)

Закључак о кривици Русије за тровање Скрипаља је направљен на основу информација да бивши руски обавештајци могу да постану мете, а не на основу закључка тајне лабораторије, навели су у Министарству иностраних послова.
"Наша су сазнања да је током последње деценије Русија вршила истраживања хемијске супстанце, могуће за убиства, и у оквиру програма произвела и чувала мале количине ’новичока‘, а имамо и податке о ранијим убиствима која су изведене у Русији - наш закључак је да Русија види неке бивше обавештајце као мете“, наводи се у документу.
Британски стручњаци из лабораторије Портон даун нису успели да установе одакле потиче нервни гас новичок којим је отрован бивши шпијун Сергеј Скрипаљ, рекао је шеф војне лабораторије Гари Ејткенхед.
Он је истакао да нису успели да докажу да је агенс произведен у Русији. Шеф лабораторије је потврдио да је добијени узорак идентификован као отровна супстанца типа новичок (по британској терминологији). Ипак, рекао је да су за креирање овакве супстанце потребне софистициране методе, обично на нивоу државе.  Светски рат ће ускоро почети у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Скај њуз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА