Најновије

ЂУКАНОВИЋ: Политичку стабилност додатно смо појачали чланством у НАТО

Председнички кандидат Демократске партије социјалиста Црне Горе Мило Ђукановић, синоћ је у Котору на конвенцији "Мило Ђукановић - за стабилност и напредак Црне Горе", поручио да ће учинити све да дрžжава заштити грађане од криминалаца.

Ђукановић (Фото: Синхуа)

-Видели смо протеклих дана да су се неки припадници криминалног миљеа усудили да бахатим и насилничкм понашањем угроžжавају žживоте лојалних и одговорних грађана Црне Горе. Свако ко помисли да се лата силе, мора имати на уму да је једина легитимна сила она у рукама дрžжаве. И нећемо се либити да је употребимо да заштитимо жžивот сваког грађанина Црне Горе - казао је Ђукановић на конвенцији у спортској сали у Доброти.
- Као председник учинићу све што је у мојој надлежžности и покренућу све законодавне и друге иницијативе да мењамо прописе и да тим прописима дамо најшира могућа овлашћења припадницима снага безбедности да штите грађане од оних који угроžжавају њихове žживоте - поручио је председнички кандидат Демократске партије социјалиста Црне Горе.
Да би могли да идемо тим европским путем јако је ваžжно, рекао је Ђукановић, да чувамо политичку стабилност и да унапређујемо безбедност и правну сигурност и Црне Горе и сваког грађанина.
- Политичку стабилност смо успели да очувамо, мислим да смо утисак о политичкој стабилности додатно појачали чланством у НАТО. Такође, морамо веома предано радити на унапређењу правне сигурности и безбедности сваког наšшег грађанина и сваког човека који било којим поводом дође у Црну Гору - навео је он.
Ђукановић је казао да је 15. априла потребно да "победом потврдимо снажžну доминацију европске Црне Горе".
Он је подсетио да се недавно навршило 20 година од најваžжније одлуке у новијој историји Црне Горе, "када смо 1997. одлучили да кренемо прилично непознатим и неизвесним путем еманципације Црне Горе, те да смо на том путу прошли кроз бројна тешка искушења саопштено је из Демократске партије социјалиста Црне Горе.
„Упркос свему, захваљујући снаžжној визији и непоколебљивој одлучности да је спроведемо, показало се да су све те одлуке одлуке биле стратешки исправне, казао је он.
Ђукановић је, уз подсећање на сва достигнућа ДПС-а у резултатима дрžжаве Црне Горе, навео да је Црна Гора данас чланица НАТО, најмоћнијег светског савеза и скорашња чланица ЕУ.
Кандидатуру Мила Ђукановића подрžале су многе јавне личности, а на конвенцији у Котору говорили су новинар и публициста Боро Кривокапић, ватерполиста и министар спорта Никола Јановић, председник ОО ДПС Котор Žељко Апрцовић, председник Савета младих ОО ДПС Котор Видак Банићевић, председник ОО Социјалдемократа Котор Андрија Ломпар, председник Либералне партије Андрија Поповић и председница Хрватске грађанске иницијативе Марија Вучиновић.
Јанковић даје Косову столицу у УН! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА