Најновије

РУСКО-СРПСКА ВЕЖБА: Прве фотографије Срба у кокпиту најмоћнијих авиона (ФОТО)

Пилоти Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и пилоти Ваздушно-космичких снага Оружаних снага Руске Федерације почели су трећу по реду заједничку летно-тактичку вежбу БАРС 2017.

Српски и руски пилот (Фото: Министарство одбране Србије)

Ове године БАРС се одржава на аеродрому „Липецк 2“ у истоименом граду, око 500 километара југоисточно од Москве, саопштило је Министарство одбране.
Планирано је да пилоти авиона МиГ-29 и хеликоптера Ми-8 и Ми-17 од 2. до 8. октобра у мешовитим посадама спроведу низ летачких активности са темом „Припрема и реализација борбених дејстава у току извршења задатака уништавања паравојних формација и спровођење акција трагања и спасавања“.

Групу од 17 пилота Војске Србије коју предводи командант 204. Ваздухопловне бригаде пуковник Жељко Билић у Липецку је дочекао генерал Јуриј Александрович Сушков, начелник Државног центра за обуку летачког састава и летна испитивања. Сушков је пожелео добродошлицу колегама из Србије, високо оценивши досадашњу сарадњу између два ваздухопловства и свеукупне односе две земље.

У зависности од метеоролошких услова током наредна четири дана руски и српски пилоти размењиваће искуства и знања у области борбене употребе летелица које се налазе у саставу обе војске. У вежби учествује девет авиона МиГ-29 и то у верзијама УБ, СМТ и УБМ, као и 11 хеликоптера Ми-8 у модификацијама МТ, МТВ-5 и АМТШ.

Групу од 17 пилота Војске Србије коју предводи командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Жељко Билић 
Поред летачког састава, у овогодишњем БАРС-у учествује и група „Спецназ" из састава Ваздушно-десантне војске ОС Руске Федерације.
Прочитајте ОВДЕ све о најсмртоноснијим јединицама на свету.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је било прошле године.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА