Најновије

ДА ЛИ ЋЕ УСИЈАНЕ ГЛАВЕ ИМАТИ СТРПЉЕЊА? Сутра састанак Савета безбедности УН по питању Сирије

У Њујорку се сутра очекује састанак Савета безбедности Уједињених нација због наводног напада хемијским оружјем у Сирији, на захтев девет од 15 чланица тог тела, саопштила је британска мисија у УН.

Савет безбедности УН (Фото: Синхуа)

Како је прецизирала на свом налогу на Твитеру, хитан састанак СБ УН затражиле су Велика Британија, Француска, САД, Пољска, Холандија, Шведска, Кувајт, Перу и Обала Слоноваче. 
"Састанак се очекује у понедељак", наводи британска мисија. 
Ројтерс преноси да ће састанак вероватно бити одржан сутра по подне по локалном времену. 
Европска унија претходно је саопштила да докази указују да су снаге сиријског председника Башара ел Асада користиле хемијско оружје у нападу на Думу, град под контролом побуњеника, и позвала међународну заједницу да хитно одговори на напад. 
ЕУ је позвала Савет безбедности УН да поново успостави контролу како би се утврдили починиоци хемијских напада, а Русију и Иран да искористе свој утицај код Асада како би спречили даље нападе.
Сиријска влада је демантовала да су њихове снаге извеле било какав хемијски напад у Думи. Израелски медији тврде да нас дели само неколико сати од америчког напада на Сирију о чему више можете сазнати ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА