Најновије

ЕРДОГАН ПРЕЛОМИО И ГУРНУО ПРСТ У ОКО ЗАПАДУ: "Турска ће сама одлучивати о својој судбини, купујемо С-400!"

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је након америчких санкција против „Рособоронекспорта“ потврдио одлуку Анкаре да купи руске ракетне системе С-400, рекавши да ће Турска сама одлучивати о својој судбини.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Синхуа/Правда)

„Тема С-400 некога забрињава. Зашто? Турска сама одлучује о својој судбини. Шта буде корисно за земљу, то ћемо и урадити. И тај корак смо учинили“, рекао је Ердоган говорећи на економском форуму у Анкари.
Он је додао да Турска „није дужна да од било кога тражи дозволу“ да ли да потписује одређене споразуме.
У петак су америчке власти објавиле да уводе санкције против 38 руских физичких и правних лица, укључујући и „Рособоронекспорт“, „Руску финансијску корпорацију“ и „Русал“.
Председник Русије Владимир Путин изјавио је прошлог уторка, на конференцији за новинаре након разговора са Ердоганом, да су се Москва и Анкара договориле да убрзају испоруку система С-400.
У децембру прошле године представници Русије и Турске су у Анкари потписали кредитни споразум за испоруке ракетних система С-400. Према изјави Секретаријата турске одбрамбене индустрије, Анкара купује две батерије овог система, које ће сервисирати Турска. Две стране су се договориле о технолошкој сарадњи у овој области за развој производње противракетних система у Турској.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган разговарао је телефоном с руским колегом Владимиром Путином. О чему су разговарали сазнајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како функционише систем С-400
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА