Најновије

ЈЕРЕМИЋ ЗА СТРАНЕ МЕДИЈЕ: Телевизије са националном фрекфенцијом у служби Вучићевог култа личности

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да се председник Србије Александар Вучић готово пуних шест година руга владавини права и злоупотребљава власт чврсто држећи у својим деспотским рукама све полуге моћи.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

„Природа његове деспотске владавине је таква да, без обзира коју функцију формално обавља, потпуно контролише све јавне институције путем чврстих неформалних мрежа утицаја“, навео је Јеремић у ауторском тексту за угледни амерички часопис „Нешенел интерест“ чије делове саопштењем преноси Народна странка.

Јеремић је у чланку „Цена демократије на Западном Балкану“ истакао да Вучић чврсто верује у претпоставку да институције не смеју ограничавати његово вршење власти, док брутално манипулише јавним мњењем у циљу остварења сопствених интереса, саопштила је Народна странка.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије и председник Генералне скупштине УН, додао је да је Вучићева пропагандна машина, која ће сигурно наставити да појачава цензуру докле год буде могла да делује некажњено, омогућила председнику Српске напредне странке да чврсто зграби све полуге власти.

Пишући о медијским приликама у Србији Јеремић је навео да су ТВ програми са националном фреквенцијом у служби Вучићевог култа личности док критика изостаје у најтиражнијим листовима.

„Вучићева деспотска тежња да грађанима спречи приступ слободном протоку информација представља суштину његовог стабилократског ‘достигнућа’, написао је Јеремић у чланку за Нешенел интерест, констатујући да је у Србији готово „сломљена“ слобода медија. Председник Народне странке написао је и да Србија проживљава „суноврат економских перформанси“ те да „већи економски раст имају Албанија, БиХ, Црна Гора, Македонија и Румунија“.

Јеремић е навео да је на Западном Балкану, нажалост на снази аранжман између локалних „стабилократа“ и дела европских функционера и политичара, по којем први одржавају привид „стабилности“ у својим државама и беспоговорно испуњавају наређења као у случају мигрантске кризе, док други окрећу главу од растуће диктатуре у региону.

Прекретница би могла да буде нова стратегија Европске комисије под називом „Кредибилна перспектива проширења и веће ангажовање ЕУ на Западном Балкану“, у којој је по први пут бар делимично приказана слика суморног стања демократије у региону, написао је Вук Јеремић у ауторском тексту у часопису Нешенел инетерст. Прочитајте ОВДЕ како је Шешељ одговорио Сергеју Трифуновићу на прозивке. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јеремић о спрези државе и криминала
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА