Најновије

Путин неће дозволити војни удар на Србију

Разумна равнотежа између Русије и ЕУ у економском и политичком простору и даље је оптимална за Србију, а Москва је спремна да спречи било какву војну акцију усмерену против ваше земље.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Ово је суштина поруке коју у интервјуу износи Анатолиј Лисицин, руски сенатор и истакнути члан Спољнополитичког одбора Савета Федерације Русије, важног тела на које се Путин ослања у доношењу стратешких одлука у међународној политици коју води.
- Наше две земље за ову тему имају исту изреку „Умуљато јагње две овце сиса“ - конкретизује свој став Лисицин, иначе дугогодишњи функционер Путинове странке Јединствена Русија.
На питање хоће ли Русија помоћи Србији да задржи Косово, одговара:
- Подршка Србији у чврстом ставу о непризнавању назависности Косова је јасна позиција Русије. Наша земља разуме дугорочне планове САД да поделе демократске снаге Европе. Данашња Русија никада неће помоћи деструктивним плановима Запада. Када се осетио довољно самоувереним због слабости Русије 1999. године, Запад је напао Југославију. Али Русија има данас довољно политичке снаге и воље да спречи било какву војну акцију. Ако је Србији потреbна реорганизација војске, Русија је спремна да јој пружи сву помоћ у томе.
На питање да ли је упућен у ситуацију БиХ и како види положај Републике Српске, саговорник одговара:
- Русија је одувек подржавала председника Додика и намерава да настави даље са таквом политиком. Што се тиче саме РС и њеног даљег политичког поретка, наше акције ће зависити од ставова Београда – изричит је Лисицин. Америка шаље још један разарач у Средоземно море. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли сте икада видели како је Путин постао председник?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА