Најновије

ПУТИНОВО ОБРАЋАЊЕ У КРЕМЉУ: Свет постаје све хаотичнији, надамо се да ће превладати здрав разум (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин изразио је наду да ће у савременом свету превладати "здрав разум", који постаје "све више хаотичан". Садашња међународна ситуација је веома забрињавајућа, додао је он.

Владимир Путин (kremlin.ru)

"Стање светских односа позива само на забринутост. Ситуација у свету постаје све хаотичнија", рекао је Путин у среду на церемонији добродошлице новим амбасадорима у Русији.

"Упркос томе, и даље се надамо да ће здрав разум коначно превладати и да ће међународни односи ући у конструктиван ток и да ће читав светски систем постати стабилнији и предвидљивији."

Москва ће наставити да се залаже за јачање "глобалне и регионалне" безбедности и у потпуности ће се придржавати својих међународних одговорности и развијати сарадњу са нашим партнерима на конструктивној и узајамно поштованој основи.

"Ми ћемо наставити позитивну, оријентисану на будућност агенду за свет и радити на стабилном развоју, просперитету и напретку човечанства", рекао је Путин. Путинове изјаве дошле су након нове серије претњи од стране његовог америчког колеге. Раније у среду, Доналд Трамп је упозорио Русију да се "спреми" за "лепе и нове и паметне ракете" намењене Сирији. Његово саопштење је уследило након обећања Москве да ће пресрести било какве долазеће пројектиле према Сирији и да ће гађати локације одакле су лансиране. (Снимак обраћања руског председника почиње од 45. минута) Прочитајте ОВДЕ шта је Лавров данас поручио американцима. Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА