Најновије

САСТАНАК ПРОЗАПАДНЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Ево о чему ће Ђилас, Јанковић и Јеремић разговарати ове недеље

Бивши градоначелник Драган Ђилас и лидери Покрета слободних грађана и Народне странке, Саша Јанковић и Вук Јеремић, коначно ће крајем ове недеље сести за исти сто и разговарати о предлогу за уједињење опозиције у "Савез за Србију".

Ђилас, Јеремић и Јанковић (Фото: Јутјуб)

То ће бити први пут да се њих тројица нађу очи у очи и заједно разговарају о идеји коју је недавно изнео Ђилас. Он је у 13 тачака предложио да се све демократски оријентисане странке сложе у један савез. Камен спотицања био је, између осталог, предлог да странке ставе своје интересе по страни, што је, у измењеној верзији прогласа, Ђилас променио.

- Јанковић и Ђилас су се срели и разговарали о предлогу, али се њих тројица заједно до сада нису срели. План је да се сретну крајем недеље, када се Јеремић врати у земљу. Има више предлога и о њима се разговара. Важно је да се искористи моменат и крене у укрупњавање опозиције.

Један од важних момената биће и формирање одборничког клуба 9. маја, када би требало да заживи клуб "Савез за Србију".

- Тај клуб ће бити формиран, а остаје да се види ко ће све бити у њему. Иако поједини сматрају да је то техничко питање и да нема политичког значаја, део учесника разговора сматра да је битно да странке које су окоснице савеза у Скупштини Београда буду у истом клубу.

О Ђиласовој идеји Народна странка ће, како је „Блицу“ речено, разговарати када се Јеремић врати из Њујорка, а Јанковић je рекао да има још предлога, али да о њима неће разговарати путем медија.

Према нашим информацијама, позив највероватније неће добити лидер Нове странке Зоран Живковић, али хоће лидер Левице Србије Борко Стефановић. Он каже да не види разлога да Савезу не приступе ПСГ и Народна странка.

- Тај предлог додатно омогућава странкама и покретима у Савезу да сачувају постојање а да промовишемо нову организацију и нову политику коју ћемо заједно представити. Има места за све и лидерство је најмање битно, као и наше разлике и посебности, сујете. Не видим више препреке за приступање Савезу и ПСГ и НС јер нико више сам у опозицији није ни велик ни јак - рекао је Стефановић.

Шта предлаже Ђилас


Према новијем Ђиласовом предлогу, странке задржавају своје органе и структуре, право на сопствени развој, али у кључним сегментима политике наступају синхронизовано и у договору. Савез би, према Ђиласовој замисли, имао скупштину, програмски савет, председништво којим би сваког месеца председавао неко други, али и Ђиласа као менаџера и Љубана Панића на месту генералног секретара. Прочитајте ОВДЕ изјаву Мирослава Лазанског о претњама Трампа Русији. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Изрицање другостепене пресуде Војиславу Шешељу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА