Најновије

ШЕШЕЉ: Залагао сам се за протеривање Хрвата у оном броју у којем су Срби протерани из Хрватске!

Морали су да се оправдају и ишчупају. Изјаловише се моје наде да се вратим у Хаг. Са правног аспекта, пресуда је скандалозна, рекао је Војислав Шешељ коментаришући одлуку Жалбеног већа Међународног резидуалног Механизма за кривичне трибунале да га осуди на 10 година затвора за прогон Хрвата у Војводини.

Војислав Шешељ (Фото: Срс)

- Никаквог распрострањеног и систематског напада на Хрвате у Хртковцима није било. А моје подстицање могло је да се деси само у оквиру тог систематског и распрострањеног напада. Залагао сам се за размену становништва, за протеривање Хрвата у оном броју у којем су Срби протерани из Хрватске, да мењају станове, да мењају куће, али која је последица? Последица је та да ниједан Хрват није истеран, а сви који су отишли претходно су заменили куће, и по неколико пута су путовали у Хрватску - рекао је Шешељ за Информер.
Лидер СРС истиче да је очигледно да је Жалбено веће одлучило да донекле покрије време које је провео у Шевенингенском затвору. 
- То им је био једини циљ. Пресуда апсолутно ни на једном правном принципу није заснована. Она је срамотна, као што је срамотан и Трибунал у целини. Уосталом, они мени нису могли изрећи осуђујућу пресуду, само су могли да укину првостепену и да врате на поновни поступак. Да је изречена осуђујућа пресуда они су могли да је смање или повећају. Пошто је била ослобађајаћу, нису могли да је преиначе у осуђујућу. Ја ћу да се жалим на ову пресуду и нећу одустати од жалбе, ни за шта - поручио је Шешељ.
Прочитајте ОВДЕ ког то Србина полако убијају у хрватском затвору?
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ на дан пресуде гостовао на ТВ.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА