Најновије

Руски војни стручњак разоткрио британски мит о нерањивости ХМС Дефендер-а: Довољне су само две ракете …

Војни стручњак Константин Сивков није се сложио са британским медијима тврдећи да би разарач ХМС Дефендер лако изашао на крај са десетином Су-24, а истакао је и важне чињенице.

ХМС Дефендер (Фото: Јутјуб)

Након немилих догађаја у Црном мору, Уједињено Краљевство мора да сачува образ. Лондон је уз помоћ медија почео да промовише тезу о „нерањивости“ свог разарача и његовој способности да уништи 20 руских бомбардера, као и безбројне патролне бродове.

Разлог за ово уверење британских новинара је присуство ХМС Дефендера наводно „најбољег ваздушног система ПВО на свету“.

Члан Руске академије ракетних и артиљеријских наука, пензионисани капетан првог ранга Константин Сивков, у потпуности је оповргао тврдње британских медија.

Стручњак је сагласан да је разарач британске морнарице способан да онеспособи више од 20 авиона руских ваздухопловних снага, али само у случају да Руси не користе електронске противмере и користе конвенционалне бомбе као муницију а не најмодерније ракете.

„Ипак, стварност је таква да услови неће ићи у корист Британаца. У ствари, чак и један бомбардер Су-24М може бити довољан да онеспособи Дефендер-у. И само три, или четири ракете – и разарач је заправо уништен“, нагласио је експерт.

Штавише, у случају стварне агресије из Велике Британије, Русија неће морати ни да користи своје летелице. Чињеница је да ће се ХМС Дефендер, ушавши у територијалне воде Русије, одмах наћи на предњем низу граничних чамаца, који се, у случају конфротације са разарачем, могу користити ракетама Оникс или Кинжал. Чак и испаљивање неколико ракета било би кобно за британски брод.

„Ако укључимо наше системе за електронско ратовање у пуном капацитету, чак би и ракете Прогрес биле довољне нашим морнарима да униште ХМС Дефендер. Оне ће мирно одлетети до разарача, сломити му труп и од њега неће остати дословно ништа“, резимирао је Сивков.

Хашка документа открила како су финансиране црвене беретке! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА