Најновије

АМЕРИ У ШОКУ! КИНЕСКА МОРНАРИЦА УШЛА ПОД КОМАНДУ РУСИЈЕ: Пекинг стао уз Путина! Трамп, Французи и Енглези у проблему?!

Кинеске поморске снаге које се налазе у басену Средоземног мора спремне да се претпочине команди руске Ратне морнарице у случају америчког напада на Сирију. Црноморска флота и добар део руских авио-пукова стратегијске намене подигли степен борбене готовости.

Кинеска морнарица (Фото: Синхуа)

Званични Пекинг није потврдио информацију коју је објавио специјализовани твитер налог War Time, али је за сада није ни демантовао. Интересантно је и да је ова информација одмах објављена на готово свим руским порталима и потом се као бујица проширила светом.
Према информацијама War Time, кинески борбени бродови који се налазе у Средоземном мору добили су наређење, да се у случају ратне ескалације у овом делу света, почине команди руске ратне морнарице. 
Ово практично значи, да евентуални амерички удар по циљевима у Сирији, неће моћи да прође без активног учешћа и војске НР Кине.
Исти извор је објавио и информацију да је руска Црноморска флота прешла у режим пуне борбене готовости, као и добар део јединица који у свом саставу имају стартегијске бомбардере. 
Наиме, према тим наводима, из руске авио-базе Моздок полетела је група бомбардера Ту-22М3 и одлетела у правцу Ирана. Пре неколико дана на простор Сирије пребачени су и специјални против-подморнички авиони И-38 Новела.
Са друге стране, радарски капацитети који су постављени у Сирији, регистровали су снажну активност специјализованог извђачког апарата Боеинг П-8А Посејдон, на пар стотина километара од Латакије.
Овај авион са евиденцијским бројем 168439 интензивно осматра сиријске територијалне воде и копнену дубину, на потезу од Тартуса па све до Латакије.
На ширем простору источног Медитерана је примећена и авио-цистерна КЦ-10А, која има задатак да ловачко-бомбардерској авијацији обезбеди логистиику подршку у снабдевању горивом.
У гомили вести које шире велику узнемиреност у свету треба додати и информацију  Гласа Америке да су руски тенкови "снимљени како улазе у Украјину". Испоставило се да та вест није тачна, али је пре него што је разобличена направила прави дар-мар на друштвеним мрежама и уз светској јавности.
Превару је открила РТ која је упоредила је снимке конвоја са снимцима села Петровка, северно од Ростова на Дону. Упоређујући сателитске снимке, лако се може видети да су се војна возила кретала јужно, супротно од правца најближе границе с Украјином. Британски бомбардери у пуној приправности на Кипру. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Комесерант/southfront/War time

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански о Кини
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА