Најновије

ДУГ ОПОРАВАК ПОВРЕЂЕНОГ ПИЛОТА: Мајору сломљене руке и ребра, али скенер је открио и једну добру вест...

У несрећи која се јуче догодила код Ковачице, приликом редовног тренажног лета на школско-борбеном авиону „супергалеб Г-4, погинуо је пилот мајор Роберт Калоци, а тешко је повређен пилот мајор Александар Матић који се налази на Војно-медицинској академији.

Супергалеб (Фото: Јутјуб)

Према незваничним информацијама "Блица", мајор Матић је приликом катапултирања из авиона пилот Матић задобио повреду главе, поломљена су му три ребра и обе руке. Матић је био на скенеру који је показао да је кичма комплетно у реду, што је одлична информација, јер нема претњи да ће остати непокретан.
- Здравствено стање повређеног пилота мајора Александра Матића, који је приликом пада авиона повређен, а потом и хоспитализован на Војно-медицинској академији, стабилно је. Он се успешно опоравља - рекао је заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић.
Повређени мајор Матић смештен је у собу на ВМА и његова супруга га посећује. И министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић данас су га обишли.
Како је “Блиц” писао, мајор Матић је био најбољи студент у генерацији, а био је у истој класи са Дејаном Пандуровићем који је погинуо 7. априла 2017. у селу Слатина код Шапца. Матића све колеге знају као најбољег студента и врсног пилота.
Тело погинулог мајора Роберта Колоци (48) је на обдукцији и узрок смрти још није познат.
- Тело је на обдукцији и она ће показати шта је узрок смрти. Претпоставља се да се догодио неки детаљ из катапултирања. Довољно је било да цимне главом - каже наш извор.
Обојица мајора били су изузетни пилоти и сви су веома зачуђени и шокирани овим страшним догађајем.
- Колоци је радио у Техничко опитном центру и сви знају да су то озбиљни пилоти. Њихов посао није само да оспособљавају пилоте, већ да испитују новитете на авиону, наоружање - објашњавају наши извори.
Премијер тзв. Косова Рамуш Харадинај поново је данас позвао САД да помогне јужној покрајини да, како каже, у завршној фази дијалога Београда и Приштине дође и до међусобног признавања, с тим што је овог пута списак проширио и на Немачку и Француску. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Супер галеб Г-4.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА