Најновије

ХАРАДИНАЈ ЗОВЕ АМЕРИКУ, ФРАНЦУСКУ И НЕМАЧКУ У ПОМОЋ: Инсистира да се умешају у дијалог са Београдом

Премијер тзв. Косова Рамуш Харадинај поново је данас позвао САД да помогне јужној покрајини да, како каже, у завршној фази дијалога Београда и Приштине дође и до међусобног признавања, с тим што је овог пута списак прошио и на Немачку и Француску.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Како пише портал ГазетаЕxпрес, Харадинај је на округлом столу у организацији "ФОЛ" Покрета поновио да је за завршну фазу дијалога већ тражио помоћ САД.
"Улазимо у завршну фазу дијалога која подразумева међусобно признавање. Тражио сам помоћ САД", рекао је Харадинај. Портал пише да је Харадинај, међутим, приметио да ће то бити тешко оствариво у колико се у дијалог не укључе "доносиоци одлука", као што су Трамп, Меркелова и Макрон. "Никада нисам био у потпуности уверен да ћемо, када спроведемо споразуме - да пређемо у завршну фазу, јер коначна фаза зависи од политичке воље великих. Председник Трамп би требало да има времена да се позабави Косовом у завршној фази, као и канцеларка Меркел и председник Макрон," рекао је Харадинај. Уколико се велике светске силе не укључе директно у медијацију, Харадинај каже не очекује да ће у "завршној фази дијалога доћи до међусобног признавања". Кои је од косовских Шиптара заштићен од хапшења по потерници Интерпола, сазнајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Харадинај - злочинац без казне
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА