Најновије

Снимак од два минута открива зашто Трамп прети нападом на Сирију (ВИДЕО)

Председник САД Доналд Трамп, који је некада био оштар критичар америчког војног ангажмана у Сирији, јуче је на Твитеру упозорио Дамаск и Москву да се пазе јер стижу његови "паметни" пројектили.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Да ли је пад популарности Трампа у очима јавног мњења у САД кључни фактор у његовом запањујућем преокрету политике?
Његова популарност тренутно једва прелази 40 одсто, а најаву војне интервенције Трамп вероватно користи да би изазвао феномен који је у америчким политичким круговима познат као ефекат "окупимо се око заставе". У питању је испробани метод да се повећа подршка јавности лидеру током рата, а који је обично праћен смањеном критиком владиних потеза.
Овај ефекат су користиле бројне америчке администрације. Некадашњи председник Џон Ф. Кенеди искористио је овај феномен током Кубанске кризе. Бивши председник Џорџ В. Буш такође се послужио овим триком. Његова подршка у јавности је у једном моменту пала на 55 одсто. А само месец дана након инвазије на Ирак популарност му је скочила је 15 процената!
Трамп је већ испробао овај проверени рецепт за подизање рејтинга. Његова подршка у јавности је нагло скочила кад је прошлог априла одобрио лансирање неколико десетина ракета на положаје широм Сирије.
Тај напад су поздравили чак и највећи критичари на Капитол Хилу и у медијима га називали правим "председничким" потезом. Британски бомбардери у пуној приправности на Кипру. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

На нишану Лазанског: А шта би било да руски авион прелети Флориду
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА