Најновије

ЛАЗАНСКИ: Руси чувају С-400 у Сирији за много крупније ствари од крстарећих ракета! (ВИДЕО)

Војни коментатор Мирослав Лазански је на ТВ Хепију анализирао најновије заоштавање ситуације између САД и Русије а поводом Сирије. Kаже да се неки сценарио мање више зна, али и упозорава на неке непредвиђене ствари.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

- У најгорем случају САД би испалила стотинак крстарећих ракета на циљеве одабране у Сирији, а пре тога ће упозорити Русе да склони своје војнике. Руси су изричито рекли да ће гађати носаче ракета уколико буде угрожен макар један руски војник на том простору. Логично је да ће САД то избегавати, као и до сад, испричао је Лазански и додао:
Међутим, Сергеј Лавров је рекао да Русија има обавезу да брани свог савезника, а то је Асад. Е сад како ће то ко протумачити, видећемо. Предвиђам да ће руска електронска служба пробати да их омете, па ће онда ракете обарати неким лакшим ПВО системима, иако имају и С 300 и С 400 који су увелико допремљени у Сирију.
- Њих чувају за евентуално крупније ствари од крстарећих ракета, јер је прескупо користити их за те "лакше" варијанте. Њих могу да оборе са 40 комада сиријских панцир С 1 система, за које верујем да су распоређени око Латакије и Тартус базе. Ипак, ствар је отишла предалеко, да би Трамп тек тако одустао. Наравно у светлу свега тога и његов предлог Путину да се виде, пао је у воду, констатовао је Лазански.
А шта је још испричао погледајте у видеу.
Прочитајте ОВДЕ како руске ваздуплоховне снаге крче пут САА и зашто.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сазнајте најновије информације из прве руке од Лазанског.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА