Најновије

РУСИ ИМ ЖЕСТОКО ОДБРУСИЛИ: Америка стално слаби, најбоље би јој било да почне да преговара са нама!

Русија има могућност да дâ достојан одговор на сваки покушај насилног притиска САД, изјавио је директор Одељења за непролиферацију и контролу оружја Министарства спољних послова Русије Владимир Јермаков.

Америка и Русија (Фото: Правда)

Јермаков је на Скупштини Савета за спољну и одбрамбену политику изјавио да се 2018. године види да се војно-технолошка ситуација кардинално изменила у корист Русије.
„Имамо достојан одговор на сваки покушај насилног притиска Сједињених Америчких Држава. Пре или касније наше америчке колеге ће морати да преговарају са нама. И најбоље би им било да то ураде пре, а не касније, пошто америчка војно-технолошка тежина у глобалној расподели снага стално опада“, истакао је Јермаков.
„Свест (земаља Запада) о немогућности да се продужи период своје једностране доминације у светским пословима изазива нервозу и доводи до неадекватних поступака као што су санкције, насилно присиљавање и једноставно неетичко међудржавно понашање. Све то води ка повећању сукоба у међународним односима“, рекао је Јермаков.
„У том смислу, трка у наоружању, наравно, није блеф, већ веома опасна стварност која има значајан ометајући утицај на глобалну стабилност и међународну безбедност“.

Договори у области разоружања

Нови правно обавезујући међународни споразуми у области контроле наоружања у догледној будућности тешко су могући, нагласио је Јермаков.
„Једина важећа правно обавезујућа међународна обавеза у области разоружавања је Члан 6 Споразума о неширењу нуклеарног наоружања“, додао је он.
Разговор о могућности продужења Споразума о смањењу стратешког наоружања (СТАРТ-3), који је ступио на снагу 2011. године, биће могућ тек након што се Сједињене Америчке Државе врате на потпуну имплементацију одредаба тог споразума, закључио је дипломата.
Председник Сирије Башар ел Асад састао се са руским парламентарцима у Дамаску. Шта им је рекао сазнајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амерички нуклеарни носач авиона ''Хари Труман'' и 7 бродова наоружаних навођеним ракетама послати су на блиски исток због заоштравања односа са Русијом због Сирије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА