Најновије

УБИЦА СРБА И РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ УХАПШЕН У ИТАЛИЈИ: Зашто је превозио експлозив ТНТ у БиХ?

Иако је операцијом коју су планирали италијански и француски полицајци требао бити прекинут канал кријумчарења дроге, уследило је неугодно изненађење када је у возилу које је заустављено недалеко Милана пронађен повећи пакет експлозива ТНТ, пише портал Радио Сарајево.

Хапшење (Фото: Pixabay)

Према оперативним информацијама, у мерцедесовом комбију требала је да буде скривена дрога, због чега су га, милански полицајци, чим је прошао границу испод Мон Блана зауставили. Цело возило детаљно је прегледано. Убрзо је откривена тајна фијока иза радија у којој се налазио пакет с два килограма ТНТ. У задњем делу возила пронађена су и два детонатора. Полицајци су одмах сигнализирали да би се могло радити о новом случају припрема за терористички напад, но од те теорије за сада се одустало будући да нису доказане везе путника из комбија с било којом терористичком скупином. За управљачем се, како пише Blasting News, налазио 56-годишњак из Босне који има боравиште у Француској. Наводно је радио за једну непрофитну организацију.
У Италији га полиција до сада није евидентирала ни због каквих кривичних дела. Међутим, ипак је задржан у притвору, док су остала четворица путника, такође држављани БиХ, након испитивања пуштени. За уклањање ТНТ-а, који иначе спада међу стабилне експлозиве. па његов превоз није толико опасан, ипак су позвани пиротехничари. Они су експлозив извадили из тајнe fijoke, а тoком те операције простор у близини возила био је превентивно испражњен.
У наставку истраге требало би da bude расветљено зашто је кријумчарен овај ТНТ, тим више што му је крајњи циљ могла бити и БиХ. Ипак, иако нити један од путника у возилу није имао до сада везе с џихадистима, истражитељи неће занемарити чињеницу да је станица за ТНТ могла бити и Хрватска, пише Радио Сарајево.
Како портал Правда сазнаје, једини ухапшени од петорице држављана БиХ, са иницијалима А.Р, био је оптужен за протеривање и присилно пресељење готово целокупне популације становништва српске националности подручја Коњица. Међу наведеним злочинима, обухваћена су убиства, мучења, силовања, злостављања и прогони жртава. Он је прошле године био ухапшен, али је већ крајем године у децембру био ослобођен. Какав ударац ће Москва задати Приштини, сазнајте ОВДЕ. Извор: Радио Сарајево/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Карабињери на Космету
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА