Најновије

УДОВИЧИЋ ОДЛАЗИ ИЗ НЕМАЊИНЕ! Министар спорта биће ова легенда!

Фудбалска легенда Дејан Станковић биће нови министар спорта уместо Вање Удовичића.

Удовичић (Фото: Министарство омладине и спорта)

У реконструисани кабинет премијерке Ане Брнабић Станковић би могао да уђе већ у мају, одмах после избора градоначелника Београда, када ће се анализирати резултати министара, после чега ће уследити кадровске промене у Немањиној 11.
- Избор је одмах пао на Дејана Станковића јер иза њега стоји више него блистава каријера, одлично се показао и у пословима ван терена откако ради као саветник председника УЕФА Александра Чеферина. Притом, реч је о човеку без мрље на имену и о коме готово сви који га познају или су некада сарађивали са њима имају само речи хвале. У сваком случају, нема сумње да би се одлично снашао на функцији министра спорта - наводи саговорник.

Амбасадор Србије

Станковићев коментар није јуче добијен, међутим, његов кум, некадашњи голман Црвене звезде Звонко Милојевић, каже да не постоји бољи човек за министра спорта од Станковића.
- Нисам чуо да Дејан има понуду за функцију министра, али ако је то тачно, нису могли да нађу бољу особу за то од њега. Има блиставу каријеру како у клупском фудбалу у Србији и репрезентацији тако и у фудбалу у иностранству, поштован је и цењен у иностранству где год да је радио. Где год да оде, сви знају ко је и шта је, због чега је најбољи амбасадор Србије. То је изузетно битно. Не да је право решење за министра спорта, него не постоји бољи од њега за тај посао - истиче Милојевић.

Пита се премијер

Актуелни министар спорта Удовичић о променама у Влади говорио је у време када је на челу кабинета у Немањиној био Александар Вучић. 
- Сваки министар мисли да је дао све од себе, на нама је да радимо док не дође до реконструкције. Мислим да је ту народ који се највише пита, као и премијер - рекао је тада Удовичић.
Подсетимо, премијерка Ана Брнабић најавила је реконструкцију Владе средином марта, али је она одложена до даљег након инцидента у Косовској Митровици када је косовска полиција ухапсила директора Владине канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.
Како је премијерка тада објаснила, ситуација на КиМ је национални приоритет, али свакако следи смена лоших министара чим за то дође моменат.
У међувремену, премијерка је о могућим решењима за реконструкцију већ разговарала са председником Александром Вучићем, са којим и треба да донесе коначну одлуку о новим министрима, а последњи у низу разговора на ту тему имали су почетком овог месеца. 

Двапут најбољи

Станковић је бивши српски фудбалер и репрезентативац који је играчку каријеру завршио 2013. у миланском Интеру. Био је капитен националног тима, а до повлачења из репрезентације и први капитен репрезентације Србије.
У каријери је освојио првенства СР Југославије (1995) и Италије (2000, 2006, 2007, 2008, 2009. и 2010), Куп Југославије (1995, 1996. и 1997) и Италије (2000, 2004, 2005, 2006, 2010. и 2011), Суперкуп Италије (1998, 2000, 2005, 2006, 2008. и 2010), Куп победника купова (1999) и Лигу шампиона (2010). Учествовао је на Светским првенствима 1998, 2006. и 2010, те на Европском првенству 2000, а био је најбољи српски фудбалер у 2006. и 2010.  Агаси тврди да Ђоковић може бити бољи него икад! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Опроштај Дејана Станковића на Маракани
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА