Најновије

ЛУКСУЗ ВРЕДАН 1.500.000 €! Михајловићева кућа била шпијунско гнездо! Ницовић: Тамо је доводио британске агенте!

Контакти Душана Михајловића са страним агентима, посебно западњачким, у време док је био на челу МУП били су специфични, тврди Марко Ницовић, бивши начелник београдске полиције.

Душан Михајловић (Фото: Јутјуб)

Душан Михајловић, министар полиције у влади Зорана Ђинђића, годинама је у својој вили на Повлену окупљао стране шпијуне који су радили против интереса Србије, тврди бивши начелник београдске полиције Марко Ницовић. То потврђује и председник СРС Војислав Шешељ, који каже да о овоме има веома поуздана сазнања. Михајловић, иначе, сада ту кућу продаје за невероватних милион и по евра.
Ницовић наглашава да су Михајловићеви контакти са страним шпијунима, и то у време док је био на челу МУП, јако специфични.
- Михајловић је сигурно кокетирао са западним службама, посебно са Енглезима. То ће се, на пример, показати касније и по томе како је вођена истрага и све око убиства премијера Зорана Ђинђића, ту се видело да је све било координирано од неких супервизора. Енглези су тако тада преко Михајловића и још неких људи из домаћих служби безбедности утицали на мењање тужилаца, судија... Велика Британија је из позадине све то контролисала - каже Ницовић.
Шешељ каже да је Михајловићева кућа на Повлену била малтене легло страних шпијуна.
- Та кућа је, док је Михајловић нешто значио у држави и док је био јак и моћан, била право шпијунско гнездо. Годинама су ту били главни шпијуни ЦИА, МИ6 и других који су деловали против српске државе. Тамо су им били логистичка база и саветовалиште. Такође, тамо су приводили разне људе које су врбовали, па их инструисали како да делују против Србије - наводи Шешељ.

Повукао се из политике

Михајловић се званично из политике повукао 2004. Од тада све више времена проводи на Повлену надомак Ваљева, где има, како каже шеф СРС, и вилу од 460 квадрата с базеном. Шешељ тврди да Михајловић вилу није уписао на своје име јер тако жели да сакрије богатство које поседује. Тај објекат се преко агенције за некретнине продаје већ годину дана за 1,5 милиона евра, али купца још увек нема. Налази се на земљишту од 3,75 хектара, има шест соба, камин... Вила се описује и као „чудесна кућа за одмор и самоспознају“.

Михајловић ћути

Новинари су покушали да од Михајловића добију коментар о Шешељевим тврдњама, али су питања о велелепној вили на Повлену, али и о везама са страним шпијунима, остала без одговора. Бивши министар полиције се последњих година веома ретко појављује у јавности, званично је у пензији, а пре извесног времена објавио је књигу о Ваљеву.
Прочитајте ОВДЕ
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте ово контроверзно гостовање Михајловића код Оље Бећковић.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА