Најновије

ХРВАТСКА ВЕЛЕПОСЛАНИЦА: Обавестила сам ЕК о Шешељу! РАДИКАЛИ: Ух, ал нас уплаши!

Претње које су посланици СРС упутили Александри Јерков из Демократске странке стигле су до Европског парламента, а све преко хрватске европосланице.

Скупштина Србије (Фото: Синхуа)

“Обавестила сам Европску комисију о Шешељевим претњама, премда сматрам да је Влада Србије требало прва да реагује”, написала је на Твитеру хрватска европосланица Маријана Петир.
Петирова је то написала у коментару на фотографију Александре Јерков на којој се види порука “курво усташка”, а за коју посланица ДС наводи да ју је дочекала у скупштинској сали након што су је “окружиле хорде радикала”. 
На твит хрватске европосланице убрзо је стигла и реакција из Српске радикалне странке: “Ух, ал нас уплаши”, написала је Вјерица Радета. 
Након тога један од твитераша упутио је Радети низ погрдних речи, на шта је она одговорила: “Ју, ју, пријавиће ова и тебе ЕУ комисији, или твоју маму што те није васпитала”. 
На речи Радете нису реаговале ни Александра Јерков, ни Маријана Петир, већ су имале кратку преписку. 
“Хвала вам поштована Маријана. Нажалост они који у Скупштини подржавају Владу Србије подржали су и нападе на мене данас”, навела је Јерковљева. 
“Такво понашање актуелне власти у Србији далеко је од европског пута”, одговорила је Петирова.
Све је почело тако што је Јерковљева председницу Скупштине Србије Мају Гојковић питала када ће Војиславу Шешељу, осуђеном за ратне злочине пред Хашким трибуналом, бити одузет мандат. 
У дану за постављање питања извршној власти у парламенту, Јерковљева је рекла да се у члану 88 Закона о избору народних посланика наводи да посланику престаје мандат уколико је осуђен на казну затвора у трајању од најмање шест месеци. 
"Ратни злочинац Војислав Шешељ је прошле среде осуђен на казну затвору у трајању од 10 година, том човеку по закону није место у скупштини. Срамота је да осуђени ратни злочинац представља грађане Србије", рекла је Александра Јерков. 
Наводећи да је Шешељ рекао да ће "разбити нос" сваком ко га назове "ратним злочинцем", Јерковљева је казала да га ДС тако зове и позвала га, ако крене да разбија носеве, да почне од ње. 
Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је потом да радикали неће да туку Александру Јерков, али да ће до краја живота да је "називају погрдно". Данас се огласила и председница Скупштине Маја Гојковић која је изјавила да не подржава ни вербално ни физичко насиље, али да "не може да коментарише ствари које није видела, јер није била у скупштинској сали".
Прочитајте ОВДЕ какав је то нови хаос направио Шешељ у Скупштини.
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ о томе коме је све "неподношљив".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА