Најновије

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ КИДИШУ: Како се усудио да брани Асада?!

Колико су немачки масмедији, поводом рата у Сирији, упрегнути у класичну НАТО пропаганду доказује и опширан чланак који је недељник "Фокус" прошле суботе, у свом он-лајн издању посветио географу и професору оријантелистике из Мајнца др Гинтер Мајеру, којег је пре неколико дана, у свој студио, као експерта за Блиски исток, позвала редакција "Подневног магазина" Првог програма немачке радио-телевизије (АРД).

Башар ел Асад (Фото: Јутјуб/Правда)

Коментатори "Фокуса" обрушили су се на др Мајера из свих оружја, замерајући у исто време колегама са АРД да су "професору дозволили да без доказа шири пропаганду која иде у прилог сиријског диктатора Башара ел Асада". А шта је заиста рекао др Мајер да на својој кожи осети бес немачке корпоративне "седме силе"?
Подсећајући, на почетку, на његове раније иступе, "Фокус" се "згражава" да се др Гинтер Мајер, још 2012. године, у једном интервјуу на телевизији Бајерн 2 усудио да каже да су у "Сирији конфликт започели Америка и ЦИА са циљем рушења режима Башара ел Асада".
"Доказе за то др Мајер није дао, као ни за тврдње да је Аасадовом режиму и тадашња афера са употребом бојних отвора била намештена", пише "Фокус".
У најновијем наступу на АРД, др Мајер је тврдио да су за последњи злочин са бојним отровом "заслужни" Бели шлемови у Сирији, које, узгред буди речено, финансирају са 55,6 милиона евра, пре свих Велика Британија и САД, па се немачки новинари чуде зашто су они "трн у оку званичног сиријског режима".
- И у прошлости смо имали читав низ сличних акција и намештених злочина, не само са бојним отровима, који су извршени у Сирији, само зато да би се компромитовао и на крају урушио режим Башара ел Асада - поентирао је у свом иступу на АРД др Гинтер Мајер, а "Фокусови" новинари су "запрепашћени да су његове речи пренели и други државни медији, попут радија покрајине Хесен ХР или немачке агенције ДПА".
Редакција "Фокуса" је, настављајући кампању против др Мајера, од њега захтевала доказе за своје тврдње, а он им је, како су објавили, "послао линкове државно контролисаних медија "Русија данас" (РТ) и "Спутњик". Такође и чланак америчког новинара Сејмура Херша у којем се тврди да су напад бојним отровом 2013. године, у Источној Гути, извели командоси које је контролисала влада Турске.
- Ви можете да ми импутирате - као што то чини већина западних медија свима који својим јавним изјавама "искачу" из унапред припремљеног калупа "истине" о рату у Сирији - да се у већини ослањам на руску пропагандну машину, али с обзиром на то да обе стране воде и снажан информациони рат где је онда заиста истина - запитао се др Мајер у свом одговору "Фокусу".
"Фокус" се на овоме, међутим, није зауставио, већ је кренуо и са "прозивкама" својих колега по другим медијима отворено их питајући зашто су др Мајеру дали медијски простор, али њихове тврдње "да су једино желели да чују и другачије мишљење" нису наишле на плодно тло.

Универзитет без коментара

У жељи да ваљда до краја дискредитују проф. др Гинтера Мајера, који се, ето, усудио да "усред немачког медијског простора брани злочиначки режим Башара ел Асада" - а ваљда дају и пример како ће се на "стубу срама" наћи и други који то убудуће покушају - "Фокусови" новинари су закуцали и на врата "Јоханес Гутенберг" универзитета у Мајнцу, где је запослен, и званично затражили објашњење "како они тако нешто могу да допусте"!
"Универзитет није надлежан да коментарише иступе запослених који у јавности објашњавају резултате својих научних истаживања", кратко је на њихов упит одговорила Служба за односе са јавношћу Универзитета у Мајнцу, а "Фокус" саркастично закључује да су "очигледно на њега веома поносни".
Прочитајте ОВДЕ за које европске државе и њихово чланство у ЕУ, немачки медији кажу да је хорор роман?
Извор: Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Михаел Оперскалски - Тајне службе намерно допуштају терористичке нападе! 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА