Најновије

ЈАНДРОКОВИЋ: Београд релативизовао инцидент Шешеља

Председник Хрватског сабора Гордан Јандроковић изјавио је да је службени Београд релативизовао инцидент који је изазвао Војислав Шешељ у парламенту.

Јандроковић (Фото: Јутјуб)

Јандроковић је на ванредној конференцији по повратку из Београда рекао да су председнице Скупштине Србије Маја Гојковић и српске владе Ана Брнабић покушале релативизовати гажење хрватске заставе, пренео је ХРТ.

„Могло би се полемисати с начином којим су осудили тај догађај јер су га, по мом мишљењу, покушале релативизовати „, рекао је Јандроковић.

Описујући инцидент,Јандроковић рекао је како је јутрос све добро кренуло.

„На самом изласку из Скупштине догодио се инцидент. Нисмо знали што се догодило, у овом делу који нам је био видљив чули смо Шешеља како нам добацује“, рекао је.

Шешељ је потом отишао, а током програма хрватска је делегација добила информацију да је Шешељ „насрнуо на хрватску заставу, да ју је узео, газио, покушао растављати“.

Када су добили ту информацију, представници хрватске делегације одлучили су отићи. „Догодио се пропуст“, утврдио је Јандроковић, изразивши жаљење што данас мора причати о Шешељу, пренео је ХРТ.

„Очекујемо од председника Србије да ће се огласи о инциденту“, рекао је, додавши да је по његовом мишљењу требало реаговати брже.

„За нас је битно да се ова ситуација рашчисти и да се створи основа за нови почетак разговора“, рекао је, поручивши за крај: „Ово није наш проблем, ово је проблем Србије. Без обзира на данашњи догађај, остајемо врло чврсто уз Хрвате који живе у Србији и настојат ћемо да њихова позиција буде што боља“.

Милорад Пуповац, који је такође говорио о инциденту у Београду, рекао је да је учињена велика штета самој посети који је добро кренула, додавши да „не смемо бити таоци оних који газе заставе“. Прочитајте ОВДЕ оптужбе Терезе Меј против кога Русија води сајбер-рат. Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Јандроковић говори о инциденту са Шешељем
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА