Најновије

Новак повео па стао, Тим у четвртфиналу мастерса у Монте Карлу

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић није успео да се пласира у четвртфинале мастерса у Монте Карлу, пошто је у трећем колу поражен од Аустријанца Доминика Тима 7:6, 2:6, 3:6.

Новак Ђоковић фото: montecarlotennismasters.com

Ђоковић и Тим водили су велику борбу, коју је седми играч света добио после два сата и 29 минута игре. Тим је много боље поечо дуел, већ на старту одузео сервис Новаку и потом лако одржавао брејк предности до самог финиша сета, када се Ђоковић пробудио и кренуо у контранапад. Иако је губио 4:1 и 5:2, Новак је игром која је подсетила на дане када је био суверени владар "белог спорта" успео да дође до тај-брејка који је добио 7:2. На таласу сјајне игре из финиша првог сета, Ђоковић је ушао у наставак дуела. У другом гему је имао прилику за брејк, али је није искористио, што је Аустријанац брзо казнио одузевши сервис српском асу у петом и седмом гему, после чега је, уз један изгубљен поен, дошао до изједначења у сетовима.
До половине трећег сета вођена је потпуно изједначена борба у којој ни један од тенисера није био у прилици да одузме сервис ривалу, да би у седмом гему одлучујућег дела игре Тим спасао три гем лопте (две везане), да би прву брејк прилику претворио у поен којим је преломио дуел, окончан на сервис српског аса.
Тим ће први пут у каријери играти у четвртфиналу мастерса у Монте Карлу, а ривал ће му бити победник дуела у којем се састају шпански тенисер Рафаел Надал и Карен Качанов из Русије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА