Најновије

ДА НИЈЕ И ЗА ОВО КРИВ АСАД? Сиријска армија у арсеналу терориста пронашла америчке ракете!

Сиријска армија пронашла је у сиријском граду Думејр североисточно од Дамаска велику количину оружја терориста, међу којима су и ракете америчке производње, пренела је сиријска национална агенција Сана.

Оружје које је пронађено у Деир ЕЗ-Зору (Фото: Јутјуб)

„Одреди армије су током претраживања насеља Думејр конфисковали велику количину оружја, муниције и војне технике који припадају терористима Нусра фронта, у области Махата на југу овог насеља“, навела је агенција. 
Наведено је да су у саставу овог наоружања биле и ракете система „град“, велика количина ракетне муниције, минобацача, на десетине експлозивних направа, гранате, неколико ракета америчке производње ТОW, мине, даљински детонатори и уређаји за избацивање ракета ручне производње. 
Сиријска армија је пронашла и просторије које припадају терористима Нусра фронта, међу којима су и радионице за производњу експлозивних направа и ракетних пројектила, као и подруми који су служили као затвор. 
Пре неколико дана терористи Џејш ел Ислама у Думејру почели су да предају оружје. Почев од 19. априла, око пет хиљада људи, међу којима и чланови организације и њихове породице, почели су да напуштају град. 
Они су кренули ка Џараблусу на северу Сирије. После евакуације свих бораца планирано је да се насеље очисти од мина.
Све што се сада догађа на Блиском Истоку амерички неоконзервативци су испланирали још 1996-те године. Више о овој тврдњи прочитајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Злогласни затвор у ком су терористи држали цивиле у Думи
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА