Најновије

ЗАБРАЊЕН МИТИНГ РАДИКАЛА У ХРТКОВЦИМА! СТЕФАНОВИЋ: МУП неће дозволити окупљања

Министарство унутрашњих послова неће дозволити организацију било каквих окупљања у Хртковцима 6. маја, изјавио је данас министар Небојша Стефановић.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

Сви политички скупови могу да се манифестују у Скупштини, нека тамо на законом предвиђен начин посланици сучељавају своја мишљења, то свакако нећемо дозволити да се дешава на улици, рекао је Стефановић новинарима после примопредаје немачке донације граничној полицији.

Он је рекао да је више политичких организација њавило могуће скупове у Хртковцима, али да „држава Србија неће дозволити угрожавање јавног реда и мира и било каквих слобода грађана“ и да они „могу бити потпуно мирни и спокојни.

Одговарајући на питање о догађајима у Скупштини у среду, Стефановић је негирао тврдње лидера радикала Војислава Шешеља да се „борио са пет-шест чланова обезбеђења“, који су покушали да га спрече да гази хрватску заставу, и објаснио да је тамо био само један припадник МУП, а да никаквог физичког сукоба није било.

Никакав физички сукоб између Шешеља и припадника полиције није се догодио, истакао је Стефановић и објаснио да је Шешељ хрватску заставу скинуо са постоља и газио у предворју улаза у зграду Дома Народне Скупштине, спољном делу, који није покривен видео камерама и због тога нема снимка.

Све што се догодило кад је полиција умешана, ми увек имамо службене белешке које се предају на касније поступање, али у овом случају није било било каквог физичког сукоба, нагласио је он.

На питање шта је МУП до сада урадило у поступању у случају „Савамала“, Стефановић је одговорио да је одговорено на сва питања тужилаштва и да су поднете кривичне пријаве против свих у полицији за које је тужилаштво утврдило да су имали пропусте у раду.

Тужилаштво даље наставља истрагу о свим појединостима које се тичу овог случаја, рекао је он. Како је изгледао сусрет Шешеља и Скота прочитајте ОВДЕ. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Ево шта каже Шешељ о најављеном митингу у Хртковцима
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА