Најновије

ХРВАТСКА УСКРАТИЛА ГОСТОПРИМСТВО СРПСКОМ МИНИСТРУ! Вулин до даљег није добродошао

Министарство спољних и европских послова Хрватске саопштило је да министар одбране Србије Александар Вулин није добродошао у Хрватску до даљег.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

"Министарство спољних и европских послова Хрватске је нотом која је упућена Амбасади Србије у Загребу осудило данашњу изјаву министра одбране Србије Александра Вулина у којој тврди да о његовом доласку у Хрватску може да одлучи врховни командант Војске Србије, господин Александар Вучић, а никако о томе не могу да одлуче хрватски министри", наводи се у саопштењу, преноси Н1.

Министарство спољних и европских послова је у ноти подсетило да је Хрватска суверена држава, чланица Европске уније и НАТО, у којој о уласку странаца одлучују искључиво надлежне хрватске институције, у складу с хрватским законима.

"Спомињање врховног заповедника Војске Србије Александра Вучића, као особе која одлучује о било чијем доласку у Хрватску, је непримерен и неприхватљив покушај негирања суверенитета Републике Хрватске", пише у саопштењу.

Додаје се да, након инцидента који је 18. априла у Народној скупштини Србије направио лидер радикала Војислав Шешељ приликом посете председника Хрватског Сабора, изјава Вулина представља додатну провокацију "која сигурно не доприноси развоју добросуседских односа и пуног међусобног уважавања".

"Због горе цитиране изјаве министар одбране Србије, Александар Вулин до даљег није добродошао у Хрватску", пише у саопштењу.

Погледајте ОВДЕ терористички напад на Краљевску палату у Ријаду. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Вулин о доласку у Јасеновац
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА