Најновије

ИЗРАЕЛ УЗВРАЋА: Хамас прети одмаздом због убиства палестинског научника-стручњака за ракете!

Израелски министар одбране Авигдор Либерман рекао је да је палестински научник који је убијен у Малезији био стручњак за ракете, нагласивши и да „није био светац”. Либерман је одбацио наводе Хамаса да је научника убила израелска тајна служба Мосад. Лидер Хамаса је запретио и одмаздом, пренела је агенција Ројтерс.

Израел-Хамас (Фото: Паблик)

Истовремено израелски министар Израел Кац запретио је руководству Хамаса, рекавши да ће Израел циљати високе званичнике те исламске екстремистичке организације ако она оствари своје претње и изведе нападе на Израелце у иностранству.
Двојица мушкараца на мотоциклима испалили су 10 метака на Фадија ел Батша, инжењерског предавача, у Куала Лумпуру у суботу. Екстремистичка организација Хамас која контролише Појас Газе саопштила је да је један од њених припадника убијен у Малезији. Лидер Хамаса Исмаил Ханијех рекао је да је Мосад био иза прошлих покушаја убистава палестинских научника и да је напад на Батша „наставак тог низа”.
Међутим, Либерман тврди да је највероватније Батш убијен због унутрашњих размирица међу Палестинцима. „Чули смо о томе у вестима. Терористичка организација оптужује за свако убиство Израел - навикнути смо на то”, рекао је Либерман за Радио Израел.
„Човек није био светац и није се бавио побољшањем инфраструктуре у Гази - био је умешан у побољшање ракетне прецизности... Сведоци смо константног свођења рачуна међу различитим фракцијама у терористичкој организацији и верујем да се то и овог пута догодило”, рекао је Либерман.
Малезијски заменик премијера Ахмад Захид Хамиди рекао је да су осумњичени за убиство, који су побегли са места убиства, највероватније Европљани са везама у страним обавештајним слузбама. Батш је био предавач на Универзитету у Куала Лумпуру, а ужа специјалност му је била енергетика. 
Прочитајте ОВДЕ како Американци прете из Средоземља?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте најновији документарац о Хамасу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА