Најновије

Узвратна Колиндина посета Србији ”на чекању”

Пленковић о могућим противмерама из Србије каже да Србија може да ради што сматра да је добро, "а ми бранимо дигнитет државе".

Колинда (Фото: Јутјуб)

”Желимо са Србијом, која је на Хрватску била агресор од 1990. до 1995. градити један нови дијалог и нове односе. Видећемо како ће бити са узвратним посетом председнице Колинде Грабар-Китаровић Србијио, договорићемо се када дође најбољи тренутак”, рекао је у недељу хрватски премијер Андреј Пленковић.

Коментаришући хрватску одлуку да се забрани долазак Александра Вулина у Млаку Пленковић је оценио да министар одбране у влади Србије није особа која доприноси смањивању тензија. ”Напротив, то је била једна потребна порука, то је порука става и одлучности Хрватске да нећемо да толеришемо такве односе”.

”Јасно осуђујемо све што се од 1941. до 1945. године догађало од стране усташког режима. Односе са Србијом не можемо да градимо ако се континуирано дају изјаве које не придоносе дијалогу, већ су увредљиве за Хрватску и штетне за међусобне односе”.

Пленковић о могућим противмерама из Србије каже да Србија може да ради што сматра да је добро, ”а ми бранимо дигнитет државе”. Након што је Вулину забрањен улазак у Хрватску није било никаквих контаката између Загреба и Београда.

Хрватски премијер сматра да последњи догађаји ипак нису препрека даљњој сарадњи. ”Разговарамо са онима који су спремни на нормалан, цивилизован дијалог, са међусобним уважавањем и поштовањем. Са хрватске стране не видим никакву грешку, ни најмање”. Прочитајте ОВДЕ какве је последице по српско становништво на северу Косова и Метохије произвео Бриселски споразум. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Како је изгледала комеморација у Јасеновцу без Срба и Јевреја
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА