Најновије

ПАКАО У НАЈАВИ: Сиријска војска покреће две нове офанзиве, ево где ће Асад ударити (МАПА)

Сиријска арапска војска провела је већи део овог пролећа у офанзиви у и око Дамаска, остављајући велики део територије под контролом побуњеника у северној Сирији.

Асад са војском (Фото: САНА)

Међутим, након успеха у Источној Гути и офанзиве у области Каламун, сиријска арапска војска сада може обратити пажњу на два важна фронта која се налазе далеко од Дамаска.

Јужна Сирија

Прво подручје од значаја за сиријску војску јесте јужна покрајина Дара, која се налази у близини границе Јордана и окупираних Голанских висоравни.
Ова офанзива биће вођена елитном четвртом дивизијом сиријске арапске војске, која је већ била распоређена у северним деловима провинције Дара.
Руски центар за помирење покушао је да преговара о мировном споразуму са побуњеничким снагама у овим провинцијама; међутим, они су на крају одбили споразум и обећали се да ће се борити против владе.
Јордански режим је затражи од Руског центра за помирење да одустане од покретање офанзиве, јер ће покушати убидити побуњенике да преиспитају своје деловање.
Прошло је 14 дана, а сиријска војска би требало да започне своје операције у наредним недељама.

Северозападна Сирија

Иако овај фронт можда није толико велики као и јужна Сирија, битка за Јабал Ал-Акрада, Ал-Џаб и Јаср Ал-Шугоур ће сигурно бити исто толико важна и за сиријску војску.
Јаср Ал-Шугоур и Јабал Ал-Акрад су већ дуго били упоришта за терористичке групе Хаџат Тахрир Ал-Шам и Исламска партија Туркестана (ТИП), а њихово хватање представља висок приоритет за сиријску војску.
Наведене терористичке групе често пале неселективне ракете у оближњу Латакију, која не само узбуди сиријску владу, већ и руску војску због својих база у покрајини.
Турска је већ одобрила руској војсци да покрене ту офанзиву, али можда ће потрајати одређено време да се ова операција одвија услед чињенице да су тигрове снаге још увијек активне у борби против ИД у јужном Дамаску. Лавров каже да би Трамп био луд да је напао Русију у Сирији! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Повлачење Исламске државе из Дамаска
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА