Најновије

ПУТИНОВА ИЗАСЛАНИЦА У БАЊАЛУЦИ: Русија и Српска су братске републике!

Русија је увек била и биће прави пријатељ Републике Српске и српског народа, поручила је, након састанка са председником РС Милорадом Додиком, Валентина Матвијенко, председник Савета Федерације Федералне скупштине Русије.

Валентина Матвијенко (Фото: Јутјуб)

Она је у Бањалуци навела да је Српска за Русију не само пријатељска већ и братска република.
Истакла је да је РС врло важан партнер за Русију и захвалила се на личним напорима председника Додика на побојшању и развоју руско-српских односа.
- Драго нам је да је политика Српске усмерена на пријатељске односе са Русијом - навела је Матвијенкова.
Захвалила се на гостопримству и топлом пријему, истакавши да је дочекана на величанствени начин у Бањалуци, прецизирајући да то доживљава као велико поштовање према Русији.
Рекла је да је став Русије против проширења НАТО у Европи јасан, као што је јасна и сарадња РС и Русије по политичким питањима.
Председник Додик је изјавио да је Српска поносна на добре односе са Русијом, али да жели да те односе подигне на виши ниво.
Уједно се захвалио Владимиру Путину, председнику Русије, што има уравнотежен став око провођења Дејтонског споразума.
- Констатовали смо да сарадња Српске и Руске Федерације не може бити ограничена било којим другим сарадњама и да наша сарадња везано за ЕУ не може бити на уштрб сарадње са Русијом - истакао је Додик.
Он је упознао руску делегацију да Резолуција Народне скупштине РС обавезује институције и појединце у РС да воде политику војне неутралности.
Изразио је задовољство и због економске и културне сарадње РС и Русије, те најавио током маја потписивање споразума о реконструкцији термоелектрана у РС. Такође је разговарано и о набавци хеликоптера за потребе полиције Републике Српске.
Из Министарства унутрашњих послова РС саопштили су да се, поводом данашњег боравка делегације Федералне скупштине Руске Федерације које предводи Валентина Матвијенко, предузимају највиши степен мера безбедности како би ова посета протекла у најбољем реду. Више о томе погледајте ОВДЕ.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Русија никада неће признати Косово
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА