Најновије

ШЕШЕЉ: Захтев за забрану Српске радикалне странке је глупост!

Лидер Српске радикалне странке др Војислав Шешељ оценио је данас да је захтев посланице Нове странке Маринике Тепић за забрану Српске радикалне странке глупост и потврдио да јој је изрекао увреде, али само као одговор на њено вређање.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

„Глупост је то што је тражила забрану Српске радикалне странке, то је без основа. Она је мене вређала и ја сам узвратио на увреду. Али, она је прва мене вређала, па тек ја њу. И њена увреда је била много јача него моја, јер ја стварно мислим да нема веће увреде него када кажете да је неко ратни злочинац, а није. Све увреде којима сам ја узвратио су много блаже“, рекао је др Шешељ на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.
Он је одбио да понови шта је рекао Мариники Тепић, јер се налази у друштву дама, али је рекао да је ту комуникацију снимао посланик Демократске странке Радослав Милојичић и позвао га да објави тај снимак.

Посланик Нове странке Мариника Тепић упитала је раније данас републичког јавног тужитеља Загорку Доловац да ли ће покренути иницијативу за укидање српске радикалне странке, што су радикали из посланичких клупа пропратили увредама и псовкама упућеним тој посланици. Посланик ДС Милојичић питао је потом председавајућег да ли је могуће да није хтео да реагује на најгнусније увреде и претње које су посланици Српске радикалне странке изговорили Тепићевој.
Др Шешељ је потврдио да је локалном одбору Српске радикалне странке стигло решење полиције из Сремске Митровице у којем се наводи да се забрањује јавно окупљање те странке у Хртковцима, али је лидер радикала поновио да ће они, упркос томе, покушати да одрже митинг у недељу, 6. маја, у 11 часова јер сматрају да нема основа за забрану.
Он је навео да су радикали поднели и жалбу Министарству унутрашњих послова (МУП) и да су то образложили тиме да на њиховим ранијим скуповима није било инцидената, да није долазило до повређивања грађана и да никада учесници тих скупова нису стварали материјалну штету.
Лидер радикала је додао да друге организације могу свој скуп да одрже поподне или увече истог дана, или да се окупе наредног дана, али да најављени контрамитинг не може да буде основа за забрану окупљања симпатизерима Српске радикалне странке.
„Сада је представник ДС рекао да они у Хртковцима и неће држати никакав скуп, него да ће доћи да штите оне које сматрају угроженим. Нека се слободно распореде испред кућа оних које сматрају угроженима, неће између нас бити никаквог додира... Ми ћемо одржати скуп на ливади испред Дома културе и готово. Прави се драма око нечега што не може да буде драма“, рекао је др Шешељ и додао да и Радослав Милојичић и (лидер ЛСВ) Ненад Чанак слободно могу да дођу у Хртковце и да им неће претити никаква опасност.
Др Шешељ је поновио да, уколико полиција покуша да их спречи да дођу у Хртковце, радикали неће правити инциденте, а да ће у случају напада полиције одговорити тако што ће сести на улицу.
„Ми нећемо јуришати на кордон, нећемо инцидент. Али желимо да одржимо скуп јер је то наше уставно право. Полиција неће имати разлога да примени силу против нас. А ако је примене, моја команда ће бити да сви седну. Код нас је све јасно. Чисто! И зато је боље да МУП прихвати нашу жалбу и омогући нам мирно одржавање скупа. Јер ми никога нећемо тражити по кућама. Тог дана нећемо тражити ни Чанка“, рекао је др Шешељ.
Хрвати прете Србији због Војислава Шешеља. Више о томе сазнајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ о митингу у Хртковцима
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА