Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ВУЧИЋУ: Не смеш насести на похвале званичника ЕУ

- Приликом посете Србији председник Европског савета, Доналд Туск је изнео низ врло експлицитних похвала Србима и председнику Александру Вучићу лично, а што није баш превише честа пракса у дипломатији. Познато је да се од похвала човек доста тешко брани, али у овом случају се не сме насести на ту врсту порука од званичника ЕУ - поручују из Народног слободарског покрета.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Јасно је да је кључни разлог таквог њиховог понашања охрабривање државног врха да направи уступке око Косова и да на тај начин реши проблем који има сама ЕУ која је очевидно недорасла да се сама избори са тим питањем. Посебно после чврстог става Шпаније, али и других чланица ЕУ које нису признале независност Косова више је него јасно да ће сва снага бити сконцентрисана да се званични Београд приволи да под маском добросуседских односа прихвати независност наше јужне покрајине. 

Mирослав Паровић, председник НСП (Фото: НСП) Власт у Србији нема никакво право, а још мање обавезу да уради било шта што ће Косову појачати државност. Сада од ЕУ треба тражити подршку за модел по којем Србија неће признати лажну државу Косово нити јој омогућити било који вид чланства у УН. Модел Кипра већ постоји у пракси и треба га актуелизовати - поручују Слободари. Критику Слободана Антонића на рачун политике Александра Вучића погледајте ОВДЕ.
Kњига "Мрежни ратови" руских геополитичара Александра Дугина и Леонида Савина диступна је у Србији и Републици Српској,... Posted by Дневне Новине Правда on понедељак 23. април 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Новинар и писац Влада Aрсић о слабо познатим догађајима из српске историје.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА