Најновије

ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: Иза кампање против СПЦ стоји они који желе да без отпора признају независно Косово (ВИДЕО)

Гост емисије "Интервју" у продукцији "Балкан нфо" био је господин Владимир Димитријевић, публициста и верски аналитичар.

Владимир Димитријевић (Фото: Јутјуб)

Oн у емисији говори о предлогу новог устава СПЦ критикујући поједине предлоге, проблемима кроз које је црква пролазила кроз историју, нападима на православље, екуменизму и другим важним темама. Он је изнео тврдње да иза медијских напада на СПЦ стоји жеља да се она ослаби како би владајуће струтуре лакше и са што мање отпора признале тзв. незвисност Косова и Метохије. - То има за циљ да спречe Свети Архијерејски Сабор СПЦ да заузме чврст став око Косова и Метохије. СПЦ је чувар косовског идентитета српског народа, а косовски индентитет се може сажети у речима великмученика светог Кнеза Лазара - "земаљско је замалена царство, а небеско увек и довека". Ако неко жели да преда Косово под изговором приче о евроатланским интеграцијама, ЕУ итд, њему је СПЦ велика препрека - објашљава Димитријевић. Он је коментаришући тврдње о умешаности свештеника у криминал,  рекао да међу свештиницима има и грешника, али да народ не треба због попа Николе да замрзи Св. Николу. Димитријевић је објаснио да медији уз подршку политичара који су спремни да пристану на независност Косова од негативних примера стварају читаву кампању против СПЦ, односно против православне вере у Србији. Шокантне тврдње Милана Стаматовића о финансијама породице Вучић сазнајте ОВДЕ.
Kњига "Мрежни ратови" руских геополитичара Александра Дугина и Леонида Савина диступна је у Србији и Републици Српској,... Posted by Дневне Новине Правда on понедељак 23. април 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бранко Павловић о томе како треба вратити Косово и Метохију.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА