Најновије

Зашто се Британија, ЕУ и САД уједињују против Русије? Шта се крије иза напада на Путина?

“Како је читава америчка униполарна фантазија уништена, то је изазвало дубоко незадовољство, непријатељство и систематични контра напад. Амерички скупи и неуспели рат против тероризма је постао генерална проба за економски и идеолошки рат против Кремља.“

Путин (Фото: kremlin.ru)

Пише:  Џејмс Петрас
Током већег дела деценије САД, Велика Британија и ЕУ спроводе кампању за подривање руске владе, а нарочито да свргну председника Путина. У питању су фундаментална питања, укључујући стварну могућност нуклеарног рата.
Најновију западну пропагандну кампању и једну од најозбиљнијих оптужби, је покренуо британски режим премијерке Терезе Меј. Британци су тврдили да су се руски тајни агенти уротили да отрују бившег руског двоструког агента и његову ћерку у Енглеској, претећи суверенитету и безбедности британског народа.
Никада нису представљени никакви докази. Уместо тога, Британија је протерала руске дипломате и захтева строжије санкције, како би повећала тензије. Велика Британија и њени покровитељи САД и ЕУ се крећу ка прекиду односа и нагомилавању војске.
Појављују се бројна фундаментална питања везана за порекло и растући интензитет овог антируског непријатељства.
Зашто западни режими сада осећају да је Русија већа претња него у прошлости? Да ли верују да је Русија рањивија на западне претње или нападе? Зашто западни војни лидери покушавају да подрију одбрану Русије?
Да ли америчке економске елите верују да је могуће изазвати економску кризу, и смрт владе председника Путина? Који је стратешки циљ западних политичара? Зашто је британски режим преузео вођство у антируском крсташком рату путем оптужби о лажном тровању у овом тренутку?
Овај рад је усмерен на пружање кључних елемената за разрешавање ових питања.

Историјски контекст за западну агресију

Неколико фундаменталних историјских фактора који датирају из 1990-их година говоре о тренутном порасту западног непријатељства према Русији.
Прво и најважније, током 1990-их година су САД деградирале Русију, поставивши је на вазалну државу, и намећући се као униполарна држава.
Друго, западне елите су пљачкале руску економију, запленивши и оправши стотине милијарди долара. Главни корисници су били банке Волстрита и Лондона, и прекоморске пореске оазе.
Треће, САД су заплениле и преузеле контролу над руским изборним процесом, и осигурале лажан “избор“ Јељцина.
Четврто, Запад је деградирао руске војне и научне институције, и померио своје оружане снаге на границе Русије.
Пето, Запад је осигурао да Русија не буде у могућности да подржи своје савезнике и независне владе широм Европе, Азије, Африке и Латинске Америке. Русија није могла помоћи својим савезницима у Украјини, Куби, Северној Кореји, Либији, Србији итд.
Са падом Јељциновог режима и избором председника Путина, Русија је поново повратила свој суверенитет, опоравила своју економију, њене оружане снаге и научни институти су обновљени и ојачани. Сиромаштво је нагло смањено а западни капиталистички гангстери су били ограничени, затворени или су пребегли углавном у Велику Британију и САД.
Историјски опоравак Русије под председникм Путином и његов постепени међународни утицај, су оштетили америчку претензију да владају униполарним светом. Опоравак Русије и контрола њених економских ресурса су умањили америчку доминацију, посебно њихових нафтних и гасних поља.
Како је Русија консолидовала свој суверенитет и напредовала економски, друштвено, политички и војно, Запад је повећао непријатељство у настојању да Русију врати у Мрачно доба 1990-их година.
САД су покренуле бројне државне ударе и војне интервенције и лажне изборе како би опколили и изоловали Русију. Циљани су Украјина, Ирак, Сирија, Либија, Јемен и руски савезници у Централној Азији. Војне базе НАТО-а су се повећале.
Циљана је руска економија- санкције су усмерене на њихов увоз и извоз. Путин је био подвргнут озбиљној пропагандној кампањи западних медија. Опозиционе странке и политичаре су финансирале америчке невладине организације.
Кампања враћања од стране САД-а и ЕУ није успела.
Кампања опкољавања није успела.
Украјина је распарчана – руски савезници су преузели контролу над Истоком а Крим је гласао за уједињење са Русијом. Сирија се придружила Русији да победи оружане америчке вазале. Русија се окренула кинеској мултинационалној трговинској, транспортној и финансијској мрежи.
Како је читава америчка униполарна фантазија уништена, то је изазвало дубоко незадовољство, непријатељство и систематични контра напад. Амерички скупи и неуспели рат против тероризма је постао генерална проба за економски и идеолошки рат против Кремља. Историјски опоравак Русије и пораз западног повратка, су интензивирали идеолошки и економски рат.
Британска завера тровања је измишљена како би се повећале економске тензије, и западна јавност се припремила за појачање војних сукоба.
Русија није претња Западу, она опоравља свој суверенитет како би унапредила мултиполарни свет. Председник Путин није “агресор“, већ одбија да дозволи Русији да се врати вазалству.
Путин је изузетно популаран у Русији, а САД га мрзе управо због тога што је он Јељцинова супротност – он је створио успешну економију и одупире се санкцијама, и брани руске границе и савезнике.

Закључак

У скраћеном одговору на отворена питања.
1) Западни режими препознају да је Русија претња њиховој глобалној доминацији, они знају да Русија не представља претњу за напад на ЕУ, Северну Америку или њихове вазале.
2) Западни режими верују да могу срушити Русију кроз економски рат, укључујући санкције. Заправо, Русија је постала самопузданија и диверзификовала је своје трговинске партнере, нарочито Кину, па чак и Судијску Арабију и друге западне савезнике.
Западна пропагандна кампања није успела да руске гласаче окрене против Путина. Излазност бирача на председничким изборима 19. марта 2018. године се повећала на 67% а Путин је политички јачи него икада.
Руски приказ напредног нуклеарног и другог напредног наоружања, је имао значајан ефекат одвраћања посебно међу америчким војним лидерима, чиме је јасно стављено до знања да Русија није рањива на нападе.
Велика Британија је покушала да се уједини са ЕУ и САД и тако стекне значај, путем покретања антируске завере о тровању. Премијерка Меј није успела. Брегзит ће Велику Британију приморати да раскине све везе са ЕУ.
Трамп неће заменити ЕУ као резервног трговачког партнера. Иако ЕУ и Вашингтон могу подржати крсташки напад Велике Британије против Русије, они ће наставити свој трговински програм, који не укључује Велику Британију.
Једном речју, Велика Британија, ЕУ и САД се удружују против Русије из различитих историјских и савремених разлога. Британска експлоатација антируске завере је привремена подлога за придруживање овој групи, али то неће променити њихов неизбежни глобални пад и распад УК-а.
Русија ће остати глобална сила. И даље ће бити под руководством председника Путина. Западне силе ће поделити и малтретирати своје суседе – и одлучити да је боље да прихвате и раде у оквиру мултиполарног света. Русија под санкцијама, а Путин издвојио додатних 162.000.000.000$ за здравство, образовање и инфраструктуру! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: unz.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Топ 5 најопаснијих руских оружја
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА