Најновије

ДРЕЦУН: Начин на који Албанци желе да дефинишу статут ЗСО супротан договору

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да је начин на који Албанци желе да дефинишу статут ЗСО супротан бриселском договору и да је питање шта ће писати у том статуту.

Милован Дрецун (Фото: Јутјуб)

Дрецун је гостујући у Дневнику РТС рекао да се између косовског председника Хашима Тачија и политичких партија на Косову, које не желе наставак преговора са Београдом, дешавају унутрашње размирице које „није баш да нас се не тичу“.

„Морамо да преговарамо са људима који су на челу привремених институција на Космету и тиче нас се јер међусобним свађама умањују капацитет тих институција да реализују што је договорено. Ако су међусобно посвађани, онда нећемо имати предвидиву страну – Албанце спремне на озбиљне компромисе и реализацију онога што је договорено“, објашњава Дрецун. Каже да, ако се буде радило по приштинској платформи, онда нема разговара ни могућности за било какав договор.

„Шефица Делегације ЕУ у Приштини Наталија Апостолова је подржавши платформу Приштине изашла из оквира свог мандата.
Када она подржи Косово као државу то није став Брисела него супротно ономе што Брисел говори. Читав процес преговора Београда и Приштине под покровитељством ЕУ нису разговори две државе“, напоменуо је Дрецун. Истиче да је начин на који Албанци желе да дефинишу статут ЗСО супротан бриселском договору.

„Сад су Албанци продужили тај рок. Никад неће постати чланица УН, нисам оптимиста и питање је шта ће писати у том статуту. Ако буде неприхватљив за нас, нема ништа од тога. Ако би српска страна и прихватила, онда би они рекли, ‘чекај
прво да нас признају као државу, па да постанемо члан УН’, што се никада неће десити“, сматра Дрецун. Каже да је жеља Приштине да се формира ЗСО неискрена и истиче да је сада лопта у дворишту САД и ЕУ. Да ли ће председник Србије бити позван или не на инаугурацију руског председника, прочитајте ОВДЕ више о томе. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Слободан Антонић у емисији "РасПравда": Елите су изневериле народ
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА