Најновије

ТАЈНА АРКТИКА: Руски научници открили нешто веома застрашујуће!

Док корпорације Новог светског поретка плаћају милионе долара мејнстрим и алтернативним медијима, политичарима и интернет троловима да заташкају откриће научника, шеф руског тима истраживача извештава о облацима метана без премца, који су 20 пута јачи од угљен-диоксида, а који излазе у виду мехурова на површину Арктичког океана. Научници су набасали на ово откриће истражујући регион.

Арктик (Фото: Pixabay.com)

„Сразмера и количина ослобађања метана запањила је руски истраживачки тим који је испитивао морско дно епиконтиненталног појаса источног Сибира на северу Русије скоро 20 година“, извештава Индепендент.
Индепендент је спровео ексклузивни интервју са Игором Семилетовом из Међународног арктичког истраживачког центра на Универзитету Фербенкс, Аљаска, који је водио осмо заједничко крстарење САД и Русије источносибирским арктичким морима.
Семилетов је рекао да никада није видео толику количину метана која се ослобађа са дна Арктичког мора.
„Раније смо пронашли структуре у виду бакљи које су имале око десетак метара у пречнику. Ово је први пут да смо пронашли моћне, цуреће структуре са више од 1.000 метара у пречнику. То је невероватно“, рекао је др Семилетов.
„Понајвише сам био импресиониран сразмером и густином облака. Над релативно малом облашћу пронашли смо их око стотину, али на широј области би требало да их је на хиљаде“, рекао је он.
Научници процењују да се испод арктичког пермафроста налазе милиони тона метана.
Највећи страх представља чињеница да би тај метан, пошто глобалне температуре расту из године у годину и пошто се лед на Сибиру топи, могао изненада да се ослободи у атмосферу, доводећи до климатских промена.
Неколико таквих џиновских експлозија би имале дејство стотина атомских бомби које би блокирале атмосферу. Човечанство то не би могло да поднесе. То би био почетак краја.
Просто речено, човечанство буквално седи на џиновским нуклеарним бомбама, питање је када ће се активирати, и потпуноје неважно где ће се активирати, опасност је глобална.
Тим др Семилетова је 2010. године објавио студију у којој се процењује да емисије метана у овом региону износе око 8 милиона тона годишње, али последња експедиција указује на то да је процена веома близу стварној сразмери феномена.
Како су климатске промене постале „превара“ за трећину човечанства које без поговора подржава Нови светски поредак.
Лингвиста, филозоф и политички активиста, Ноам Чомски, причао је о Трговинској комори, Америчком институту за нафту и другим пословним лобијима који врше кампање како би „убедили становништво да је глобално загревање либерална превара“.
Према његовим речима, ова кампања је успешно завела већину становништва да посумња у људски узрок глобалног загревања, да мисли да је све природни ток и да већих проблема неће бити. За ту глупост ћемо платити главом.
Корпорације имају један циљ, да се максимално повећа профит упркос томе што ће се будућност њихове деце и унука ставити на коцку.
Ове године је било временских катастрофа које су направиле штету од рекордних 41 милијарде долара.
„Ходамо по ивици ножа“, рекао је Чомски.
Прочитајте ОВДЕ какав је то тајни ритуал одржан на Арктику?
Извор: Вебтрибјун

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Свалбард - прозор у Арктик.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА