Најновије

ЈЕЛЕНА НИЈЕ УБИЈЕНА НА НАСИПУ У БОРЧИ! Ове слике то и доказују! (ФОТО)

Френзичка истраживања из Новог Сада представили су фотографије са лица места, на којем је 3. априла 2016. нађена мртва певачица Јелена Крсмановић Марјановић (33), на основу којих су дошли до одговора на питање: „Због чега тело Јелене Крсмановић Марјановић није нађено у ноћи потраге за њом, него тек сутрадан?“

Јелена Марјановић (Фото: Фејсбук)

Ненад Шипка, директор ЦФИ, објашњава да су ове фотографије само сегмент њихове 3Д реконструкције Јелениног убиства и да су оне веран приказ фотографија увиђаја.

- Ово је приказ проналаска Јелениног тела из нашег софтвера. На фотографијама се види да је тело скроз потопљено у воду, и то потрбушке. То објашњава због чега полицијски пси нису у ноћи између другог и трећег априла, када је почела потрага за Јеленом по насипу, нањушили њено тело - каже Шипка и појашњава зашто је то тако:
-  Молекули воде се на површини задржавају око сат времена. Струјањем ваздуха молекули се распршују у ваздуху и практично нестају. То је онемогућило псима да је нањуше. Нама је ово још један показатељ да Јелена није убијена у том каналу, него да је ту донета са непознате локације, јер да је ту убијена, пси би морали да нањуше њене трагове - оне којима је дошла до канала. Било да је ходала, било да је била вучена по земљи. А то се није десило.

Шипка даље наглашава да у ноћи потраге за Јеленом није било могуће да неко голим око види Јелену у каналу, јер се она практично стопила с околином воде у којој је лежала.
- На сликама се јасно види да је она малтене скроз била потопљена, тако да је у току ноћи било немогуће приметити тело у прљавој води, пуној грања и жабокречине. Због тога је она нађена тек по дану трећег априла - закључије Шипка.

Он каже да ЦФИ овим фотографијама, али и целокупном реконструкцијом покушава да стави тачку на то да Јелена није убијена на насипу.
- Ми заступамо тезу да канал у Црвенки није место на којем је Јелена добила смртоносне ударце. Све што смо до сада урадили иде у прилог томе, па и ове фотографије - каже саговонрик.
Подсетимо, већ су објављивани резултатати 3Д реконструкције, којом се дошло до закључка да је Јелена убијена између 1. и 2. априла, а не 2. априла између 16.47 и 17.30 сати, како је наведено у наредби за спровођење истраге.
- Један од закључака је да је убица морао добро познавати насип, али и саму жртву. Затим, искључује се могућност да је певачица убијена у ближој или даљој околини места проналаска тела, јер нису пронађени трагови крви. Такође, немогуће је да нико од посетилаца насипа није чуо Јеленине крике када је нападнута - објаснио је раније Шипка.
Убиство Јелене Крсмановић Марјановић мистерија је већ 21 месец. Полиција је 15. септембра ухапсила Зорана Марјановића (39), Јелениног супруга, као осумњиченог за овај злочин. Истрага је у току и ускоро се очекује подизање оптужнице.

Откуд крв на мајици?

Ненад Шипка изнео је још једну тврдњу о томе да Јелена није убијена на насипу. - Након што је Јеленино тело извучено из канала на њеној мајици није било крви, а на фотографијама њене мајице које су настале након обдукције види се крв. Та крв потиче од крви из лобање помешане са водом из канала. С обзиром на то да је њено тело било скроз потопљено у води, вода је продрла у лобању кроз отворе и ране настале ударцима тупим предметом. Приликом извлачења тела и транспорта на обдукцију, дошло је до изливања крваве воде на мајицу - тврди Шипка.
После Јелениног убиства и смрти најближих рођака, напрасно преминуо и њен близак сарадник. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Ненад Шипка о убиству Јелене Марјановић 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА