Најновије

ЛАЗАНСКИ: Нико неће поклонити Косово, а Албанци су ти који неће пристати на договор!

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански сматра да Албанци неће пристати ни на једно решење које Србије буде предложила, истакавши да Косово нико неће ни поклонити, ни препустити.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

- Нико није поклонио Косово, нити га је издао. Правно-формално Косово је и даље у саставу Србије. Не треба стварати додатне поделе у српском друштву, јер су Албанци ти који неће пристати на компромис и који ће заледити проблем Косова – рекао је Лазански. 
Он је оценио да свештена лица не би требало тако директно да улазе у политички живот, али и да није први пут да се црквени великодостојници посвађају.
- Када је Косово у питању треба разговарати, не треба стављати главу у песак, треба видети које су све опције могуће... Међутим, треба имати у виду да Албанци неће пристати на мање од онога што сада имају – навео је Лазански. 
- Шта год ми предлагали, Албанци неће пристати на компромис, они ће све покварити због односа снага на унутрашњој политичкој сцени. Наравно да нико не жели да поклони Косово. Свако норамалан у овој земљи, ко има ту врсту одговорности, ће се борити да Србија има што бољу позицију у преговорима – додао је он.
Како је напоменуо, нереално је очекивати брза решења, јер Приштина чак не може да испуни оно што је договорено у Бриселу. 
- Боримо се за Косово колико можемо, али албанска страна неће пристати на било који предлог Београда. Оставимо међународној заједници и светској јавности да буду свесни ко квари било какву врсту договора – истакао је Лазански и додао да у томе треба тражити простор за проналажење решења у будућности.
Прочитајте ОВДЕ ко је рекао да ће увлачење СПЦ у дневнополитичке обрачуне само довести до раскола?
Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански - Два пута смо имали шансу да с војском уђемо на север Косова.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА