Најновије

ТАЈНИ СПИСАК: Ево зашто су ови Срби непожељни у САД!

На тајном списку непожељних Срба у САД налазе се Мирослав Мишковић, Светлана Ражнатовић, Војислав Шешељ, Аца Лукас, Мерима Његомир, Горан Радосављевић Гури, али и начелник Генералштаба Љубиша Диковић, коме су Американци недавно ускратили визу за улазак у САД иако је добио позив да тамо одржи предавање.

Љубиша Диковић (Фото: Јутјуб)

- Власнику "Делте" још увек одбијају да дају визу, Цеци не праштају читав списак "грехова", од брака са Жељком Ражнатовићем Арканом који је за њих био ратни злочинац и криминалац, преко хапшења током ’Сабље‘ до познанства и дружења са Милорадом Улемеком - наводи извор из дипломатских кругова.
На тајном списку су се из различитих разлога нашли страначки прваци, али и један од најбогатијих Срба.
- Тако је Војислав Шешељ и даље на списку непожељних због ратне реторике, иако је ослобођен у Хагу. Њему су Американци чак блокирали и рачуне са новцем који је зарадио као предавач у Америци - наводи саговорник листа.
С друге стране, међу "забрањеним" Србима је и Мирослав Мишковић и то одраније, много пре него што је поступак против њега покренут у Србији.
- Мишковић се на црној листи нашао захваљујући прогласу који је амерички председник Џорџ Буш потписао у јануару 2004. на основу члана 222 тамошњег имиграционог закона, којим се забрањује улазак у САД ’корумпираним званичницима, њиховим породицама и свима онима који их подржавају - подсећа саговорник.
На списку који је недавно ревидиран нашао се и начелник Генералштаба Љубиша Диковицћ, ком је амбасада САД одбила да изда визу.
- Парадокс је што су Диковића прво позвали да одржи предавање, а онда су одбили да му дају визу, упркос чињеници да се као начелник Генералштаба у контакту са челницима НАТО-а више пута састајао са њиховим званичницима и официрима, те да су наши војници имали на десетине заједничких војних вежби - прича саговорник упућен у дипломатска збивања.
Говорећи о разлозима због којих се Диковић нашао у друштву непожељних, извор листа каже да су могућа два "оправдања“.
- Прво је зато што га САД, као некадашњег команданта 37. моторизоване бригаде током рата на Косову и БиХ сматрају одговорним за ратне злочине у његовој зони одговорности. Други разлог, додуше мање вероватан, јесте учешц́е наше војске у руско-белоруским војним вежбама ’Запад 2017‘ - наводе саговорници.
Међу "забрањенима“ су, како се наводи, и генерали Владимир Лазаревић, Божидар Делић, као и некадашњи командант Жандармерије Горан Радосављевић Гури, који је и даље под опсервацијом у случају "Битићи“.
Такође, наводи се, у САД су непожељни и чланови породице Слободана Милошевића, Милан Милутиновић, Никола Шаиновић, Веселин Шљиванчанин, Милорад Додик.
Прочитајте ОВДЕ какав то одговор спрема Србија због одбијања издавања визе Диковићу?
Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик показао позивницу за инаугурацију Трампа; Амбасада САД одбила захтев за дипломатску визу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА