Најновије

ПРВО СЕ ПОВУКЛИ...: Ево зашто се џихадисти ХТС враћају на фронт југозападног Алепа!

Након што су се пре неколико дана повукле, милитантне снаге везане за сиријску подружницу Ал Каиде јачају своје положаје насупрот линијама сиријске арапске војске у југо-западној провинцији Алепо.

Алепо (Фото: Амн)

Пре два дана оружане побуњеничке групе објавиле су своје повлачење из планинског подручја Ал Хас у југоисточном делу Алепа.
Милитантне фракције су своју одлуку о повлачењу оправдале тврдњом тврдећи да су желеле да спрече да се нађу у обручу сиријских бораца који успешно напредују у источном Идлибу, па би било скоро немогуће да одоле њиховој офанзиви.
Ипак, предомислили су се, пре свих фракција Хаџат Тахрир Ал Шам (раније Јабхат Ал Нусра, сиријски огранак Ал Каиде) која је одлучила да се врати у подручје Ал Хаса, па су га у последњих 12 часова преплавили заједно са појачањима.
Џихадисти се жестоко боре против снага САА у источном Идлибу, па је ова рокада снага на југозапад Алепо очајнички покушај да, уз већи број бомбаша самоубица и ауто-бомби, поврате изгубљене позиције.
Тек формирани одбрамбени положаји Сиријске арапске армије на југоистоку сиријске покрајине Идлиб и на северу покрајине Хама, издржали су снажан контранапад здружених џихадистичких снага. Погледајте ОВДЕ видео снимке, фотографије и мапу.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте јучерашњи извештај са сиријских ратишта, борбе за Абу Духур аеродром.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА