Најновије

ЖЕСТОКО У ИДЛИБУ: Џихадисти у новој контри, а Сиријска армија наставља да ослобађа град за градом! (ВИДЕО/МАПА)

Здружене снаге џихадистичко-терористичких организација у сиријској покрајини Идлиб покренуле су данас нови талас контраофанзиве, док су јуришни одреди Сиријске армије наставили напредовање дуж неколико праваца.

Операције САА у Идлибу (Фото: ЈуТјуб)

, заузимајући у првом налету неколико места која је претходно ослободила Сиријска арапска армија (САА) у близини аеродрома Абу Духур. Многобројне џихадистичке организације нису пропустиле ову прилику да објаве велики број пропагандних снимака са ратишта: Ипак, овај успех терориста био је краткотрајан, пошто је правовременом реакцијом сиријске команде појачање послато на одговарајуће кризне тачке. Према наводима војних извора сиријских медија, одбрамбене снаге САА успеле су да елиминишу велики број џихадиста, међу којима се налазио и значајан број терориста Хајат тахрир ал Шама и да униште неколико возила које припадају терористичкој организацији. 
Hay’at Tahrir al-Sham Launches Fierce Attack Against Syrian Army Southwest Of Abu Duhur (Photos, Map)

Са друге стране, као што можете да видите на мапи горе, офанзивне јединице САА отворилеи су нови фронт на југозападу покрајине Алепо, ослобађајући на свом путу чак 16 насеља северно од града Канасира, што би требало да растерети позадину снага које ослобађају подручје око војног аеродрома Абу Духур. У околини Абу Духура, САА је, такође, успела да ослободи три насеља на источном ободу базе. САА је данас успешно наставила напредовање у Источној Гути. Више о томе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА