Најновије

НЕЗАУСТАВЉИВИ ЈУРИШ: Огроман напредак Тигрових снага! Џихадисти падају и у нападу и у одбрани! (ВИДЕО/МАПА)

Предвођене Тигровим снагама и уз снажну подршку руске авијације, јединице Сиријске арапске армије (САА) ослободиле су данас цео регион Хас планина, укључујући десетине села, на југозападу покрајине Алепо, пренело је медијско крило Хезболаха.

Тигрови у нападу (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Како се тврди у саопштењу либанске војно-политичке организације, уз ове успехе, САА је успела и да обезбеди контролу над важном локалном саобраћајном мрежом Тал Даман-Канасир-Џабал Арбајн. Сада само 6 километара дели сиријске снаге на југозападу покрајине Алепо од сабораца који се налазе у близини авио-базе Абу Духур на истоку Идлиба. Током данашњих борби, убијен је и искусни командир једне од елитних јединица сиријске Ал Каиде - Нусра фронта - ХТШ-а, Абу Касвара Малахем, пренели су сиријски медији. Са друге стране, терористичко гласило Иба објавило је да су ХТШ и њихови савезници проширили своје операције у текућој контраофанзиви и да су успели да заузму три насеља на југоистоку Идлиба, што су локални активисти брзо демантовали.
Syrian Army Captures Entire Area Of Mount Hass In Southern Aleppo (Photos, Map)

На снимку испод, џихадисти су објавили чак и мапу наводног напредовања: Сиријске снаге и њихови савезници, уз подршку руске авијације, успешно су одбиле три таласа џихадистичке контраофанзиве, одбранивши притом све положаје које су ослободили само дан или два раније и чак успели да наставе стабилан темпо свакодневног напредовања кроз исток Идлиба и југозапад Алепа. Како САА потискује џихадисте у Харасти, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА