Најновије

ТАСОВАЦ: Боље да те уједе гну, него да се не јавиш кад Вучић зове!

Директор Београдске фихармоније и некадашњи министар културе и информисања Иван Тасовац памти сарадњу са Александром Вучићем по томе шта је све научио од њега, и то не само о политици, али и по томе "да је боље да те гну уједе, него да не чујеш телефон када те зове".

Тасовац (Фото: Медија центар Београд)

Тасовац је у интервјуу за Курир истакао да је рад премијерке Ане Брнабић највеће освежење на српској политичкој сцени и да она заслужује највеће поштовање. Упитан да ли се каје што је својевремено прихватио место министра културе, Тасовац је одговорио: "Зашто би се кајао? Радио сам најбоље што сам могао. Поносан сам што сам био министар у Влади Србије, као и на све што смо урадили". На опаску да није испунио очекивања "такозване друге Србије", Тасовац је узвратио да ни "друга Србија" није испунила његова очекивања. И не само моја, већ ни очекивања која налажу здрав раум и минимум политичке коректности, а то је да подрже реформске кораке, које смо као Министарство и Влада спроводили, а за које су се они декларативно залагали претходних деценија, сматра Тасовац. Вероватно зато што никада нису имали ни храбрости, ни политичке воље, да било шта заиста мењају, оценио је Тасовац. Он као успех види и то што је испунио и превазишао и очекивања "прве Србије", па су га и "они константно нападали и провлачили кроз блато" у тандему са овима који су полагали наде у њега. Системске промене су увек и свуда нападане, јер резултати нису одмах видљиви, приметио је Тасовац и нагласио да су се Влада и он, као министар, управо тиме бавили. "Да је било лако - није, али урадио сам све што сам могао и не жалим ни за чим", поручио је Тасовац. Он је подсетио да су медијски закони, излазак државе из власништва у медијима, пројектно суфинансирање, стабилно и одрживо финансирање јавних медијских сервиса, велике реформске и системске промене, веће него за мандата свих претходних влада. Изгледа, међутим, да су моји претходници били по мери новинарских, а и већине уметничких удружења, и да смо, пре него што сам ја дошао и све упропастио, били нордијска земља и медијски рај, указао је Тасовац. Упитан о питањима цензуре, које се годинама потежу у медијима, Тасовац је одговорио да цензуру није видео, али јесте протесте "дежурних лучоноша" слободне мисли, поводом укидања емисија Предрага Сарапе на Студију Б, или Оље Бећковић на Б92. Тасовцу је "лицемерно" и када Даница Вученић "принципијелно" и "под притиском" напушта новинарство, "а сви знамо да се више месеци пре тога договорила да пређе у ПР службу велике фармацеутске компаније". "О најкраћем штајрку глађу у историји штрајкова Вукашина Обрадовича да не говоримо", додао је Тасовац, који "није импресиониран" ни учинком његовор наследника на месту министра културе Владана Вукосављевића. На питање о раду Београдске филхармоније, Тасовац је рекао да "има најбоље музичаре и најкреативнији менаџмент", тако да он може да "настави да ћути и не меша се у свој посао". Тасовац је закључио да ће Београдска филхармонија добити нову зграду на Ушћу. Управа за спречавање прања новца потврдила је да Александар Вулин заиста има тетку у Канади. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Средином 2015. Ивана Тасовца, тадашњег министра културе, претукао је први комшија, а све је забележено сихурносним камерама:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА