Најновије

НЕ ПРИЗНАЈУ ПРЕСУДУ, А НЕМАЈУ НИ КВОРУМ: Неуспела скупштина фракције Шаховског савеза Београда

Скупштина Шаховског савеза Београда коју је за суботу 13. јануара заказало руководство чији је избор поништен судским путем, није одржана услед недостатка кворума.

Скупштина фракције Шаховског савеза Београда није одржана због недостатка кворума (фото: Правда)

Председавајући Иван Маринковић је, након заседања Верификационе комисије, обавестио присутне да не постоји довољан број присутних делегата за одржавање скупштине, али је предложио да се обави неформалан састанак како би расправило о проблемима ШСБ. Приликом неформалне расправе на којој је учествовало и неколико представника друге стране, која је махом бојкотовала ову седницу, чуо се конструктиван предлог да се представници једне и друге "зараћене" стране састану и договоре да обаве нове изборе за председника и руководство Савеза, па да након тога они који изгуби честитају страни која однесе победу, а СШБ настави да функционише без подела и трзавица које трају већ годину и по дана.  Иако је већина подржала овакав предлог, проблем се појавио јер присутни нису прихватили да се изборна скупштина обави 28. јануара, за када је већ заказана седница коју је најавила друга страна. Један од предлога је био и да на заседању 28. јануара присуствују представници обе стране, али само како би усвојили финансијски извештај. Након дуже расправе није се дошло до решења, па ни конкретног договора о томе када би се састали представници две стране како би договорили датум такве изборне скупштине.

Иначе, Веће Сталног Арбитражног суда Спортског савеза Србије једногласно је поништило јесенас избор Ивана Маринковића за председника ШСБ и разрешење дотадашњег председника Миодрага Ракића, као и друге одлуке Скупштине тог Савеза донете 12. јуна и 24. јула 2016. године. Након те пресуде, Шаховски савез Београда практично има два председника, јер је одлуком Арбитражног суда Ракићу тај статус враћен, али друга страна оспорава пресуду и позива се да је Маринковић тај који је и даље уписан у Агенцији за привредне регистре као председник Савеза. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА