Најновије

ЏИХАДИСТИ ПОСУСТАЈУ: Слом контраофанзиве и јуриш сиријских снага у Алепу и Идлибу! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) и њени савезици извршили су данас добро припремљени напад на скривене локације Хајат тахрир ал Шама (ХТШ) на југу покрајине Алепо.

Идлиб - Алепо (Илустрација: Правда)

Након ове операције извршен је јуриш на брдо Ал Шахид, које је уз снажну подршку артиљерије и авијације брзо ослобођено од џихадиста ХТШ-а, што је омогућило САА ватрену контролу над 15 километара равнице која се простире између северног крака напада и базе Абу Духур.
Медијско крило Хезболаха објавило је видео-репортажу из ове операције: Осим тога, САА је успела и да настави са жестоким отпором здруженим снагама џихадиста који су већ 5 дана у контраофанзиви на бок јужног крака продора сиријских снага према аеродрому Абу Духур. Према наводима сиријских медија, враћена је контрола над брдом Марак и у току је артиљеријска припрема за напад на град Кувајн. Судећи по данашњим извештајима који пристижу са овог фронта, али и по све мањем броју снимака, контраофанзива џихадистичких снага видно губи на снази, а њихове снаге већ почињу са међусобним оптужбама ко је крив за још један фијаско који доживљавају. У прилог томе сведочи и податак да су се "опозициони" медији данас понајвише бавили дејствима руске авијације на овом фронту, о чему више можете да погледате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА