Најновије

АФРИН НА МЕТИ: Курди на ногама! Следи неминовни удар турских снага из 4 правца! (ВИДЕО/МАПА)

Цео Сиријски Курдистан је на ногама у очекивању турске инвазије на Африн, подручја под контролом проамеричких курдских организација на крајњем северозападу Сирије.

Протестима против турске артиљерије (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Због турских најава, али пре свега због конкретних војних дејстава које турска војска врши из више праваца, на улице Африна, али и других градова широм Сиријског и Ирачког Курдистана изашле су хиљаде људи, који су Турцима послали заједничку поруку: "Африн ће бити гробље за освајаче". Уз то, Курди од Турске траже и пуштање на слободу вође "Радничке партије Курдистана" (ПКК) Абдулаха Оклана. Погледајте и данас забележена дејства турске артиљерије у Африну: За то време, Турци довлаче све више тенкова на линије раздвајања:
Да подсетимо, председник Турске Реџеп Ердоган у суботу је објавио да је Турска војска у завршним припремама за напад на Африн и Манбиџ, територија које курдско-америчка коалиција држи западно од реке Еуфрат. Овим територијама управљају курдске милитантне организације ЈПГ и ЈПЖ, које Турска сматра продуженом руком ПКК, означеној као терористичка организација у Турској.
Од тада, Турска војска је појачала артиљеријске нападе на Африн, а курдски активисти објавили су ову мапу праваца из којих сада долази артиљеријска ватра, а одакле се очекује и покретање турских трупа и њихових џихадистичких послушника на терену.

У међувремену, сиријске власти упозориле су Турке да случајно не покушавају да у предстојећим операцијама користе авијацију, пошто ће сваки такав покушај изазвати брзу реакцију сиријске ПВО. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА