Најновије

ЏИХАДИСТИ ПУКЛИ У ИДЛИБУ: Сиријски борци убили водећег лидера Ал Каиде у Сирији! (ФОТО/ВИДЕО)

Каријера џихадисте и водећег лидера Ал-Каиде - шејха, команданта, говорника, регрутера и тренера - је завршена када је убијен од стране сиријске војске током борби у провинцији Идлиб. Абу Хамза ал-Масри, џихадиста египатске националности и један од највиших лидера Ал-Каиде у милитантној групи Хаџат Тахрир ал-Шам, убијен је у артиљеријском нападу сиријске војске у провинцији Идлиб.

Абу Хамза ал-Масри (Фото:АМН)

Локација смрти Ал-Масрија била је ваздушна база Абу Духур (тренутно држе милитанти). Гранатирање сиријске војске усмерено је на састанак џихадистичких команданата на инсталацији где је био присутан. Каријера Абу Хамзе Ал Масрија укључивала је мноштво улога у служби Ал-Каиде, укључујући и верског лидера, команданта бојног поља, џихадистичког регрутера и тренера.
Пре него што је пре шест година постао члан Џабат ал-Нусре (сиријски огранак Ал-Каиде, сада Хаџат Тахрир ал-Шам) - након што је провео 16 година у египатском затвору, Ал Масри се борио у Авганистану и Пакистану.
У Сирији је Ал Масри повређен у западном Алепу и постао инвалид, али је наставио је да обучава друге џихадисте.
Изгледа да се његова смрт догодила пре неколико дана, али је тек сада потврђена као тачна. Како Руси крче пут Асадовим Тигровима кроз Идлиб погледајте ОВДЕ.
Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски бомбардери кишом ракета засипају милитанте у Идлибу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА